EKC 2000 - DIO

Na de monsterscore van vorige week tegen Noveas (31-10) ontdekte DIO 1 dat het afmaken van de kansen wel degelijk mogelijk was. Daar waar in de vorige wedstrijden de fraai gecreëerde kansen niet altijd werden afgerond, kregen de spelers vorige week en vandaag wel die beloning.

De laatste competitiedag had de juiste weersomstandigheden om er een lekkere pot korfbal van te maken. De ploeg uit Emmen stond na 6 wedstrijden op de gedeelde 2e plaats in een grillige poule waar iedereen van elkaar wint en verliest. DIO op de 7e. Op het gladde kunstgras van EKC begon DIO vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. EKC, met een uitstraling een 2e plek waardig, opende daarentegen met een doorloopbal. De spelers uit Oosterwolde hadden direct een antwoord klaar en scoorden 3x op rij. Chris en 2 maal Jarno. EKC hiervan geschrokken was van dichtbij trefzeker. In de daaropvolgende 5 minuten was het DIO die het verschil weer op 3 zette. Wilmar, goed gesteund door zijn medespelers, mocht 3 maal achter elkaar aanleggen en scoorde mooi van afstand, gevolgd door Jarno Marian en Chris. Daar waar EKC 1x doel trof antwoordde DIO weer met 2 treffers. Waardoor in de 21e minuut de ruimste marge van vandaag op het scorebord prijkte. 3-7. Vanaf dat moment kreeg EKC een beetje meer vat op de wedstrijd en wist tot vlak voor rust tot 1 punt terug te komen. Wilmar, Jarno en Petra van dichtbij zorgden ervoor dat ze niet langszij konden komen. Met een 9-10 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op. De tomeloze inzet van de DIO spelers zorgde er voor dat EKC veel druk kreeg, waardoor hun kansen niet altijd werden verzilverd. (Ze schoten, vooral in 1 vak, veel zonder rebound. Hierdoor kon na 1 schot DIO de aanval weer overnemen). Tijdens de pauze werd er benadrukt dat de stand ze niet op de rug moest gaan zitten. Lekker blijven werken, variërend aanvallen en de verdedigende druk zo houden.

Het was echter EKC die sterker uit de kleedkamer kwam dan de gasten. Met 3 doelpunten trokken ze de wedstrijd helemaal naar zich toe. In 7 minuten wisten zij 5x de korf te vinden, waar DIO maar 2x tegen scoorde. Manon en Petra wisten van dichtbij de korf te vinden. Het was nu EKC die een marge van 3 op het scorebord zag staan. In de daaropvolgende 10 minuten waren de doelpunten duur, waardoor in de 22e minuut EKC leidde met 16-14. Linda en Marianne waren verantwoordelijk voor de enigste 2 treffers in die periode. DIO toonde zich veerkrachtig in de 2e helft. In totaal 4x wisten ze tot 1 punt te komen, maar EKC zette direct daarop weer steeds een tandje bij en wist het verschil hierdoor weer op 2 te zetten. In deze periode scoorde Jarno met een mooie doorloopbal, Marianne van afstand en Manon van dichtbij. Tot 4 minuten voor tijd met een 19-17 stand brak er een spannende periode aan. DIO hield zijn hoofd koel en wist met 2 afstanders van Chris en Marianne EKC een punt af te snoepen. Na nog een paar gemiste kansen over en weer kreeg DIO wat ze verdiende en verloor EKC een punt.

De coach roemt de spelers om hun rust, het vermogen om hun hoofd koel te houden, de veerkracht, de inzet én het afmaken van de kansen. Daarnaast is het gewoon fijn om zo’n lekkere wedstijd te kunnen en mogen spelen. Met 3 punten uit de laatste 2 wedstrijden zit DIO weer op het juiste spoor en ziet vol vertrouwen de zaalcompetitie tegemoet. Volgend jaar zullen er op het veld de nodige punten wel worden binnen gehengeld, maar we richten ons nu op de zaalperiode. Een weekje rust zal hier aan meewerken, zodat daarna fris en fruitig de zaalschoenen weer kunnen worden aangetrokken.