DIO - Noveas

Zaterdagmiddag heeft het vlaggenschip van DIO op haar thuisbasis een overtuigende zege geboekt op Noveas 1 uit Steenwijk. Al in de eerste helft was duidelijk dat er hard werd gewerkt aan het doelsaldo. Ondanks de wind vlogen de ballen van alle kanten door de korf en bij rust stond de tussenstand al op een 19 - 5 voorsprong. Hoewel de scherpste kantjes in de tweede helft er af waren was het ook in die fase een vermakelijk duel en wint DIO uiteindelijk met 31 - 10 van hekkensluiter Noveas.

De ploeg uit Steenwijk kreeg na het startsignaal van de eerste helft wel de 0 - 1 voorsprong te pakken. Daarna stond de defensie van DIO als een kastelen muur binnen de lijnen en dat hield ruim een kwartier stand. De doelpuntenmachine van DIO verliep uitstekend en scoorde in die tijd twaalf keer op rij. Het spel van de formatie uit Oosterwolde was niet alleen van hoog niveau maar zag er ook nog eens sfeervol uit. De laatste tien minuten van de eerste helft kon Noveas nog viermaal een doelpunt verzilveren en schoot DIO nog zevenmaal raak. De eerste helft werd vooral gekenmerkt door de vele afstandsschoten van DIO. Ruststand 19 - 5.

In de pauze had coach Linda Nijenhuis lovende woorden en gaf vooral aan om de tweede helft dit niveau proberen nog hoger op te tillen.

Ook in de tweede helft was DIO heer en meester op sportpark Oostenburg. Hoewel Noveas tussendoor haar kans af en toe mee pakte, bleef DIO opperst geconcentreerd en zat boven op de ballijnen. Het spel bleef vermakelijk en daardoor scoorde DIO op vrolijke wijze nog elf keer. Alle spelers en speelsters van DIO hebben een keurige pot neergezet, een zeer verdiende zege. Na de slechte start van het veldseizoen, één winst en vier nederlagen op rij, had DIO deze zege nodig om het vervolg van deze competitie een boost te geven en straks met vol vertrouwen de zaal weer zal betreden. Ondanks de enige ervaring van de tweede klasse vorig seizoen heeft DIO zich nog niet kunnen volledig kunnen uiten in de derde klasse, en de realiteit is dat DIO ook na zaterdagmiddag nog steeds op de zevende plaats staat.

De doelpunten van DIO kwamen deze wedstrijd van Chris Tuinstra (10x), Jarno Wilms (5x), Manon Bel (4x), Petra Mulder (3x), Marianne Veenstra (3x), Sido Koonstra (2x),  Marian Schraa (1x), Linda Veenstra (1x), Sjoerd Hoeksma (1x), en Wilmar Bosscha (1x)

Aankomende zaterdag speelt DIO 1 in Emmen tegen subtopper EKC 2000 1.