DIO - Thrianta

Het vlaggenschip van DIO 1 heeft zaterdagmiddag nipt verloren van Thrianta 1 uit Hoogeveen. Waar in de eerste helft de druk in de defensie nog iets gematigd was en de kansen niet volledig werden afgemaakt aanvallend, werd het spel van DIO in de loop van de tweede helft sterker. Echter was het Thrianta die in de slotseconden het winnende doelpunt maakte, maar DIO kan zich vooral op basis van de tweede helft alsnog de hoop vestigen op een goed vervolg van de competitie.

Thrianta nam in de beginfase flink het initiatief en bracht daarmee de score al gauw op een 2 - 6 voorsprong. De doelpunten van DIO kwamen op naam Marian Schraa en Petra Mulder. Een benutte strafworp van Wilmar Bosscha en twee afstandsschoten van Sido Koonstra kwam DIO weer in het spoor van de ploeg uit Hoogeveen bij een stand van 5 - 7. Echter reageerde de uitploeg opnieuw met twee doelpunten, dus moest DIO alle zeilen bijzetten voor een draaglijke ruststand. Door een mooi afstandsschot van Linda Veenstra en een vrije bal van Sido Koonstra werd het verschil weer twee doelpunten. De gehele formatie had inmiddels de credits om door te drukken en de stand gelijk te trekken en deed dat voortreffelijk. Een koelbloedig afstandsschot van Wilmar Bosscha en een kansje van Petra Mulder werden gescoord, 9 - 9. Thrianta bepaalde de ruststand op 9 - 11.

In de pauze werd er ontspannend gecommuniceerd over het verloop van de eerste helft. Teammanager Carel ten Hoor, die de afwezige coach Linda Nijenhuis verving, gaf aan dat vooral de druk en de communicatie op het verdedigende vlak nog iets feller kon. Kleine fouten die het Thrianta bij vlagen makkelijker maakte om tot scoren te komen.
Met een goed gevoel in het gehele team werd daarna het veld weer betreden.

Na het beginsignaal van de tweede helft was het in eerste instantie een herhaling van zetten van de eerste helft. Thrianta vervolgde de wedstrijd goed door opnieuw een gat te slaan bij een 11 - 16 voorsrpong. Voor DIO scoorden Manon Bel en Petra Mulder mee. Halverwege de tweede helft werd DIO sterker en nam steeds meer initiatief. Daardoor kon er ook viermaal op rij gescoord worden. Zowel Jarno Wilms, Petra Mulder, Sjoerd Hoeksma en Sido Koonstra scoorden uit een afstandsschot. Zo was het verschil weer een doelpunt maar Thrianta liet het er niet bij zitten en reageerde vlot met een doelpunt. In de slotfase trok Marian Schraa haar ploeg met twee doorloopballen nog naar 17 - 17, maar Thrianta schoot in de slotseconden de winst naar haar toe met een afstandsschot en wint daarmee nipt met 17 - 18.

Komende zaterdag speelt DIO opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen hekkensluiter Noveas 1 uit Steenwijk.