DIO - DTS (S)

Afgelopen zondag heeft DIO 1, na drie speelrondes, haar tweede nederlaag op rij geleden in de 3e klasse. Vrijwel de gehele wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar in de slotfase kreeg DTS (S) 1 meer vertrouwen, sloeg toe en maakte het karwei af met een 16 - 20 winst.

Op de regenachtige velden in Oosterwolde begon DIO sterk en deelde de eerste klap uit. Marian Schraa zorgde via een klein kansje en een afstandsschot voor een sterke start. De ploeg uit Surhuisum werd daardoor op scherp gezet. DTS antwoorde daarop met vijf treffers op rij. Een foutieve defensiehouding op Manon Bel zorgde er voor dat de bal op de stip werd gelegd. Daaruit scoorde Marianne Veenstra. Vervolgens kon DIO weer aanhaken voor de 4 - 5 die Wilmar Bosscha op zijn naam kreeg door zijn afstandsschot. Twee afstandsschoten van Chris Veenstra en opnieuw een benutte strafworp voor Marianne Veenstra bracht de stand weer gelijk naar 7 - 7. Met nog tien minuten speeltijd kwam DTS nog tweemaal tot scoren. De aanvalsdrift van DIO zette door waardoor de tegenstander fouten begon te maken in de verdediging. Twee strafworpen voor Marianne Veenstra en een vrije bal voor Petra Mulder zorgde voor een 10 - 9 voorsprong tijdens rust.

Na het beginsignaal van de tweede helft zette Jarno Wilms zijn vlotte actie naar binnen om in een kleine kans, 11 - 9. DTS liet zich echter niet uit het veld slaan en had nog volle energie, want reageerde direct met drie doelpunten op rij. Wilms trok de stand voor zijn team nog eenmaal recht door zijn afstandsschot te verzilveren. De Pero-Ict formatie van DIO kende een vervolg wat een herahling van zetten was van de wedstrijd een week eerder. Aanhaken met een doelpunt verschil en vlot een tegentreffer incasseren. Marianne Veenstra had een functionele dag voor de categorie strafworpen nemen, Manon Bel werd opnieuw foutief gehinderd in de korfzone, waardoor Veenstra via de stip de 13 - 14 bij kon schrijven. Sido Koonstra (die weer inzetbaar is na een lange vakantie) en Jarno Wilms maakte beiden een schitterende actie naar binnen en (op zijn korfbalterm's) konden zij met een one-hander de 14 -15 en de 15 - 16 noteren. Het tij keerde voor DIO en kon geen stand houden voor de aansluting met nog tien minuten speeltijd op de klok. DTS scoorde nog viermaal op rij en Sjoerd Hoeksma bepaalde de stand in de laatste minuut op 16 -20.

Na drie speelrondes staat DIO momenteel zevende in de 3e klasse. Het gat met de subtop blijft minimaal, twee punten. Aankomende zaterdag gaat de gehele selectie en staf naar Buitenpost voor de wedstrijd tegen Flamingo's 1.