DIO - Club Brothers

Onder zomerse omstandigheden speelde DIO zijn laatste competitiewedstrijd. Op eigen veld werd er afscheid genomen van seizoen 2016/2017. Een periode met wisselende resultaten, maar altijd met de volle 100% inzet. Vooraf was het duidelijk dat het wel eens een moeilijke competitie zou kunnen gaan worden. Met veel vertrekkende spelers moesten de zeilen stevig worden bijgezet. Na wat opstartproblemen kwam het vertrouwen al snel terug in de spelers en de ploeg. Terugkijkend op de 2 competities wisselden hoogtepunten zich af met mindere prestaties. Mede door deze wisselvalligheid is het dat de 1e selectie van DIO het in de 2e Klasse niet kon redden. Volgend seizoen kunnen ze in de zaal en op het veld de 3e Klasse gaan veroveren.

Vandaag dan de wedstrijd tegen Club Brothers. In de zaal straften de bezoekers de onscherpte van de DIO spelers genadeloos af. Dit mocht in ieder geval niet gebeuren, dus in de kleedkamer werd iedereen op scherp gezet. De 1e minuut resulteerde dat nog niet in doelpunten, maar was het CB dat op voorsprong kwam. De ploeg uit Groningen moest vandaag in ieder geval winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. Atalante zou dan wel moeten verliezen van OKO/Bies. De 1e 12 minuten zou je nog niet zeggen dat DIO vandaag heel veel kansen nodig zou hebben om tot scoren te komen. Door snelle doelpunten van Sido Koonstra (2), Chris Tuinstra (2) en Marianna Veenstra kwam de 5-5 tot stand. Het zou tot de 30e minuut!!!! duren voordat DIO weer tot scoren kwam. De bezoekers hadden in diezelfde periode maar 1x de korf gevonden, doordat de thuisclub het verdedigend goed onder controle kreeg. Toch was de wedstrijd er niet minder mooi om, alleen werden de prachtigste kansen om zeep geholpen. Dat er dan in de laatste 5 minuten voor de pauze toch 4x door CB en 3x door DIO (Petra Mulder 2 en Sido Koonstra) werd gescoord leek voor een doorbraak te zorgen.

Niets was minder waar. Het getoonde spel van de Oosterwoldenaren verdiende gewoon veel meer doelpunten. De radeloosheid was soms van de gezichten af te lezen. In het veld gaven ze zowel aanvallend als verdedigend veel druk met veel plaatsfouten van CB als gevolg. DIO liep helaas qua score steeds achter de feiten aan en naderde CB steeds weer opnieuw tot op 2 doelpunten. Het 1e aanvalsvak kreeg in de 2e helft niet veel tijd om te kunnen aanvallen, maar hadden het tegelijkertijd verdedigend super onder controle. Met in de laatste 8 minuten nog 3 scores op rij had iedereen toch weer het vertrouwen in een goede afloop. Helaas was het niet DIO die de aansluitingstreffer scoorde, maar maakte CB er een marge van 3 van.

Deze wedstrijd evaluerend kunnen we wel concluderen dat het missen van de kansen tekenend is voor het hele seizoen. Als je zo speelt als vandaag tegen de uiteindelijke nummer 2, dan moet je jezelf belonen!! Genoeg stof om over na te denken de komende 2 ½ maand, maar eerst vakantie!! Na de vakantie zal Jarno Wilms weer terugkeren op zijn oude nest en zich gaan aansluiten bij het 1e team!!!

De laatste paar minuten werd Carel ten Hoor gewisseld om een bos bloemen in ontvangst te kunnen nemen. Carel die een verdienstelijk seizoen speelde in de hoofdmacht heeft aangegeven dat hij zijn lichaam meer rust wil gaan gunnen. Carel die het 1e team in de barre tijden uit de brand heeft geholpen door zijn niet aflatende inzet, gaat volgend seizoen als teammanager van DIO 1 zijn carrière voortzetten. ’s Avonds werd hij nog even in het zonnetje gezet door zijn team en coach. Een mooie fotocollage en een dagje vissen werd door Carel met vreugde ontvangen. Carel nogmaals bedankt!!!

Rest mij iedereen een geweldige vakantie toe te wensen!!! En zie natuurlijk graag iedereen half augustus weer lekker fris en fruitig terug 

Linda


 

Laatste nieuws

Laatste verslagen