DIO - Atalante

Voor het vlaggenschip van DIO stond er zondag een pittig duel op het programma. Koploper Atalante uit Apeldoorn kwam op bezoek in Oosterwolde, en heeft echter de twee volle wedstrijdpunten weer mee kunnen nemen naar het zuiden.

DIO begon scherp en fel aan het duel en dat resulteerde al gauw op een voorsprong. Carel ten Hoor wist vlak na het beginsingaal van afstand te scoren en Marianne Veeenstra zorgde vlot daarna via een kleine kans voor de 2 - 0. De snelle voorsprong was van korte duur. DIO verzuimde ruim twinting minuten te scoren waardoor Atalanta maar liefst een reeks van tien doelpunten verzilverden. De slotfase van de eerste helft werden de serie doelpunten van de gasten uit Apeldoorn getemperd en kon DIO weer aan een inhaalrace beginnen. Zowel Petra Mulder (2x), Marianne Veenstra (2x) en Sido Koonstra zorgden voor de aansluiting en bepaalden de ruststand iets draaglijker op een 7 - 11 achterstand.

Het eerste kwartier van de tweede helft waren er zeker nog mogelijkheden voor de ploeg van Nijenhuis. Sjoerd Hoeksma scoorde de 8 - 11 via een afstandsschot, waarna Atalante antwoordde met twee doelpunten op rij. Een kleine kans van Petra Mulder, twee afstandsschoten van Sjoerd Hoeksma en een strafworp van Chris Tuinstra werden nog beloond maar Atalante scoorde rustig mee. De laatste tien minuten, bij een tussenstand van 12 - 19, was de wedstrijd duidelijk in handen van Atalante. DIO kon nog tweemaal aanleggen maar de ploeg uit Apeldoorn kon zich opmaken voor een vermakelijke terugreis met een 14 - 24 winst op zak.

DIO blijft de rode lantaarn in de tweede klasse, maar doordat de concurrentie onderin de poule ook punten heeft laten liggen zijn er nog mogelijkheden voor handhaving. Zondag a.s. zal DIO afreizen naar SIOS in Wolvega.