Olympia - DIO

Zondagmiddag had DIO een belangrijke taak meegekregen vanuit de volledige staf om in Twijzel wedstrijdpunten te pakken. Handhaving in de tweede veldklasse zou een laatste strohalm zijn om het zware seizoen nog kleur te geven. Met een uitgebreide lunch in Bakkeveen was iedereen zeer ontspannen en konden met een goedgevulde maag afreizen naar het friese Twijzel.

Sjoerd Hoeksma gaf al gauw het goede voorbeeld door met een afstandsschot het openingsdoelpunt te verzilveren. DIO stond ijzersterk te verdedigen en Olympia kon de eerste twintig minuten op twee benutte strafworpen na moeilijk tot scoren komen. DIO hield een langere fase de 2 - 3 voorsprong door dat Marianne Veenstra (afstand) en Sjoerd Hoeksma (omdraaibal) koelbloedig tot scoren wisten te komen. De laatste tien minuten van de eerste helft werd er een ander spelpatroon gerealiseerd door één van de vakken van Olympia waarbij de verdediging een iets andere koers moest volgen. Voordat dat in de tweede helft werd rechtgezet moesten alle zeilen worden bijgezet en dat ging niet zonder slag of stoot. Nadat Olympia de 3 - 3 verzorgde, kon Chris Tuinstra met een afstandsschot de voorsprong weer terug geven voor zijn team. Ook DIO had moeite om haar kansen af te maken. Daarna volgde Olympia met vijf treffers op rij en was de spanning enige tijd uit het veld geslagen. Chris Tuinstra bepaalde de ruststand via een strafworp op 10 - 5.

In de rust had coach Nijenhuis inmiddels de ervaring bij DIO om haar jonge ploeg weer te motiveren na de iets mindere fase van het slot van de tweede helft. Nijenhuis was echter zeer tevreden over de druk en doorzettingsvermogen die DIO uitoefende over de velden van Twijzel.

Direct na het beginsignaal van de tweede helft was het een herhaling van zetten, een goed georganiseerd DIO wist het spel te bepalen. Hoewel Olympia de score eerst nog vlot wist uit te breiden naar een 11 - 5 voorsprong was daarna DIO aan zet. Het ging gestaag maar het vertrouwen was er. Een afstandsschot van Sjoerd Hoeksma en een kleine kans van Petra Mulder zorgde voor de opmars. Chris Tuinstra zorgde via een afstandsschot voor de 11 - 9, waarna Olympia begon te aarzelen. Het was een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker genoteerd kon worden. Sjoerd Hoeksma rondde zijn doorloopbal keurig af en Manon Bel scoorde uiteindelijk die felbegeerde gelijkmaker met een prachtige omdraaibal, 11 - 11. Wederom stond de defensie van DIO zeer sterk tussen de lijnen en dat zorgde er voor dat Olympia ruim 25 minuten droog stond. Olympia had nog een troef aan de kant en gaf de ploeg uit Twijzel weer vertrouwen en deelden opnieuw een kleine pak slaag uit de laatste tien minuten. Met drie snelle doelpunten op rij waren de rollen omgedraaid, maar dat weerhield DIO niet om zich er bij neer te leggen. Met een hoop gedrevenheid en veerkracht sloeg DIO de laatste vijf minuten opnieuw toe. Sido Koonstra verzilverde een strafworp, een afstandschot van Petra Mulder ging er prachtig in, en de laatste dertig seconden werd er een nog lichte overtreding gemaakt op Marianne Veenstra die daardoor haar doorloopbal omgetoverd zag worden tot een strafworp. Chris Tuinsta scoorde voor DIO vediend de 14 - 14 binnen en kon de gehele Pero Ict formatie met een glimlach en punt weer naar de thuisbasis.

Het blijft spannend in de degradatiezone van de tweede klasse. Volgende week zondag op 13 mei komt koploper Atalante uit Apeldoorn op bezoek in Oosterwolde.