OKO/BIES - DIO

Afgelopen zondag stond de wedstrijd OKO/BIES - DIO op het programma. Na het gelijkspel tijdens de thuiswedstrijd afgelopen najaar waren de Oosterwoldenaren er op gebrand om ditmaal de volle twee punten mee te nemen. Echter lukte het DIO maar moeilijk om tot scoren te komen waardoor er in de rust een magere 6-3 op het scorebord stond. Ook de tweede helft kon DIO de korf niet makkelijk vinden en wisten ze de voorsprong niet meer te pakken. De wedstrijd eindigde in 14-10.

Na het eerste fluitsignaal was al snel duidelijk dat beide teams voor de punten gingen. Er werden goede aanvallen neergezet maar ook werd er aan beide kanten goed verdedigd. Dit zorgde er voor dat pas na 10 minuten het eerste doelpunt werd gemaakt. Deze kwam op naam van Marianne Veenstra. Ook de thuisploeg wist te scoren waardoor de eerste vakwissel pas na 13 minuten plaatsvond. Sido Koonstra was zijn heer te snel af en wist hiermee een strafworp te versieren, 1-2. Ook OKO/BIES scoorde haar tweede doelpunt en brachten daarmee de stand weer gelijk. Opnieuw werden er aan de kant van DIO veel kansen gecreëerd. Toch lukte het niet om de voorsprong te pakken. Hier maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van waardoor er een verschil van drie punten ontstond. Manon Bel scoorde van afstand en OKO/BIES benutte een strafworp. Hiermee werd de stand op 6-3 gezet wat tevens de ruststand was.

In de rust was het voor iedereen duidelijk dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. DIO kwam sterk uit de kleedkamer en de aanvallen waren goed. Na vier minuten werd dit beloond met een kansje van Wilmar Bosscha. Opnieuw bleef het scorenbord lang stil en konden beide teams niet tot scoren komen. Het was OKO/BIES die deze doelpuntloze periode verbrak en van afstand raak schoot. Sido Koonstra en Wilmar Bosscha scoorden beide van afstand waarmee het verschil werd teruggebracht naar één doelpunt. De voorsprong was echter maar van korte duur en door opnieuw twee doelpunten van de thuisploeg was het verschil weer terug naar drie punten. Manon Bel en Sido Koonstra konden voor de laatste keer in de wedstrijd het verschil terug brengen naar twee punten. In de aanvallen die volgden lukte het DIO niet meer om haarzelf te belonen waardoor OKO/BIES het verschil kon vergroten naar 5 doelpunten. Een klein kansje van Sido Koonstra bracht de eindstand op 14-10.

Volgende week speelt DIO thuis tegen WSS uit Oude Pekela.