Club Brothers - DIO

Het bezoek aan Club Brothers in Groningen is voor de korfballers van DIO op een teleurstelling uitgelopen. De ploeg van trainer/coach Nijenhuis is nog in de race voor lijfsbehoud in de tweede klasse. Om dit te bewerkstelligen moest er afgelopen zondag gewonnen worden. DIO zat vanaf de eerste minuut niet in de wedstrijd en dit resulteerde in een 14 – 2 ruststand. In de tweede helft was het spel van de Oosterwoldenaren iets beter met uiteindelijk een eindstand van 25 – 8.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor Club Brothers die in een mum van tijd wist uit te lopen naar een 7 – 1 voorsprong. De start van DIO was ongeconcentreerd met daarin veel persoonlijke fouten waardoor Club Brothers een aantal malen vanaf de strafworpstip kon scoren. Namens DIO kon Chris Tuinstra vanaf de strafworpstip aanleggen door een goede aanvallende actie van Sjoerd Hoeksma. In het vervolg van de eerste helft probeerde DIO het aanvalsspel geduldiger op te zetten maar dit resulteerde uiteindelijk in slechts één doelpunt van afstand van Chris Tuinstra. Club Brothers wist de korf gemakkelijker te vinden en wist uit te lopen naar een 14-2 ruststand. Tijdens de tweede helft was het spelbeeld onveranderd al verliepen de aanvallen van de Oosterwoldenaren beter. Dit resulteerde in doelpunten van Sido Koonstra, Sjoerd Hoeksma, Petra Mulder (2x), Chris Tuinstra, en Carel ten Hoor. Met nog een kwartier speeltijd werden Peter Berkenbosch, Marian Schraa en Henine Tuinstra in het veld gebracht. Uiteindelijk werd er een eindstand van 25 – 8 bereikt.

Door deze stevige nederlaag lijkt handhaving voor DIO een onmogelijke opdracht. Wanneer er komend weekend van ZKC ’19 wordt gewonnen en de concurrenten verliezen beide, is handhaving een feit. De wedstrijd wordt om 14.45 uur in de eigen sporthal de Boekhorst gespeeld.