Vitesse - DIO

Afgelopen zondag 5 februari mocht DIO aantreden tegen Vitesse uit Beilen. Beide ploegen staan onderaan met ieder vier punten. Het zou dus een spannende wedstrijd gaan worden. Na een inderdaad spannende wedstrijd worden de punten gedeeld en wordt er afgefloten met een stand van 23-23.

Vitesse opende de wedstrijd met twee doelpunten van afstand. Chris Tuinstra wist hetzelfde te doen en scoorde de eerste punten voor DIO. Vitesse kon de korf goed vinden en zorgde voor een 4-1 voorsprong. Door doelpunten van Sido Koonstra en Manon Bel werd het gat kleiner gemaakt. Tot aan 8-6 werd er om en om gescoord. Voor DIO werden de doelpunten gemaakt door Sido Koonstra (2x) en Chris Tuinstra. Petra Mulder maakte van afstand een doelpunt, maar Vitesse bleef de voorsprong vergroten en bracht de stand op 12-7. Sjoerd Hoeksma en Mulder(2x) lieten het hier niet bij zitten en wisten beide de korf te vinden. Bij een stand van 16-13 werd er gerust. Tuinstra en Koonstra(2x) waren de doelpuntenmakers voor DIO.
Coach Linda Nijenhuis probeerde tijdens de rust de ploeg op scherp te krijgen. De aanvallen moesten beter opgezet worden en verdedigend geen domme fouten meer maken.

In de tweede helft werd er door beide ploegen gestreden. Om en om wisten beide ploegen de korf te vinden,18-15. Vitesse scoorde nog eens, maar DIO wist het gat weer kleiner te maken en kwam door doelpunten van Sido Koonstra, Marianne Veenstra, Marian Schraa en Carel ten Hoor dichterbij. Bij een stand van 19-19 stond het voor het eerst gelijk. Het duurde zes minuten voordat er weer werd gescoord, helaas door Vitesse. 21-19. In de laatste tien minuten van de wedstrijd spande het erom wie er met de punten naar huis zou gaan. Vitesse wist nog twee keer tot scoren te komen. Maar daar deden invaller Wilmar Bosscha en de zuivere Sido Koonstra wat aan. Sjoerd Hoeksma bracht de stand op 22-21. Vitesse scoorde nogmaals, maar Sido Koonstra wist van afstand te scoren. Met nog vijf minuten te spelen werd het een spannend einde.
Coach Linda Nijenhuis beveelt Petra Mulder in de laatste minuut tot scoren te komen. Mulder maakte dan ook in de laatste tien seconden van deze uitermate spannende wedstrijd de gelijkmaker. DIO pakte terecht een punt!

Aanstaande zondag speelt DIO thuis tegen SIOS uit Wolvega. Aanvang wedstrijd 14:45 uur de Boekhorst Oosterwolde