DIO - Noordenveld

Afgelopen zaterdag speelde DIO tegen de onverslagen korfballers van Noordenveld. DIO wist dat dit geen makkelijke pot zou worden, dit bleek direct de eerste minuten waarbij de tegenstander al snel op een 0-3 voorsprong wist te komen. Sjoerd Hoeksma maakte met een doorloopbal de eerste score voor DIO. Ook hier had Noordenveld meteen een antwoord op, en zo was het  Noordenveld die al vroeg in de wedstrijd een gat van 5 punten sloeg, 1-6. Chris Tuinstra verzilverde een strafworp door een eerder foutief afgestopte actie. Noordenveld wist rond de korf veel kansen uit te spelen, en liep dan ook in de loop van de tweede helft verder uit. Sjoerd Hoeksma scoorde nog tweemaal een doorloopbal,waarna Chris Tuinstra en Linda Veenstra van afstand scoorden. Vlak voor rust bracht Noordenveld de stand op 7-15.

In de pauze werden de blauwhemden weer op scherp gezet door coach Nijenhuis. Aan het begin van de tweede helft mocht dit niet baten. Drie doelpunten van de tegenstanders maakten het verschil des te groter, 7-18. DIO wist de schade iets te beperken door doelpunten van Manon Bel en Sido Koonstra. Noordenveld wist nog tweemaal tot scoren te komen, vervolgens waren het de korfballers van DIO die steeds beter gingen korfballen, wat leidde tot vier doelpunten op rij. 13-20. Voor DIO wisten Marianne Veenstra en Petra Mulder de korf nog te vinden, waarna Noordenveld de einstand besloot op 15-25.