Rodenburg - DIO

De korfballers van DIO mochten afgelopen zondag afreizen naar het Groningse Leek voor de uitwedstrijd tegen Rodenburg. De Oosterwoldenaren wilden graag een mooi vervolg geven op de goede overwinning van vorige week tegen Olympia. Daarnaast kon er op gelijke hoogte worden gekomen met de ploeg uit Leek. Na een spannende en gelijkopgaande strijd in de eerst helft werd er een ruststand bereikt van 11-9 in het voordeel van Rodenburg. In de tweede helft lukte het DIO niet om in het goede aanvallende ritme te komen waardoor de wedstrijd werd verloren met 18-12.

DIO begon de wedstrijd met een 1-2 voorsprong door een vrije bal van Sido Koonstra en een strafworp van Chris Tuinstra. Rodenburg deed vervolgens tweemaal wat terug. Opnieuw was het Sido Koonstra die scoorde en van afstand voor de gelijkmaker zorgde. Hierna wist Rodenburg een gaatje te slaan van twee doelpunten. Petra Mulder bracht de stand op 5-4 door een prima afgeronde inloopbal. In het vervolg van de eerste helft lieten beide teams zien dat ze gewaagd aan elkaar waren. Dit bleek ook uit het scoreverloop want beide teams scoorden om en om, waarbij Rodenburg het gaatje van twee doelpunten wist vast te houden. De resterende doelpunten van DIO werden gemaakt door Chris Tuinstra (3x), Sido Koonstra en Petra Mulder.

De tweede helft werd er eentje om snel te vergeten. DIO kon niet in het goede aanvallende ritme komen en was in staat om slechts drie doelpunten te maken. Rodenburg profiteerde hier optimaal van en wist vrij snel uit te lopen naar een 17-11 voorsprong. Namens DIO deden Chris Tuinstra en Sjoerd Hoeksma wat terug. De wedstrijd was gespeeld en beide teams konden zich alvast op gaan maken voor de volgende speelronde. Beide teams scoorden in deze fase nog eenmaal waarbij Marianne Veenstra namens DIO van afstand scoorde. Een lichtpunt in deze wedstrijd was het goede optreden van scheidsrechter Turk die de wedstrijd uitstekend heeft gefloten.

Hoewel er nog geen man over boord is, moet DIO de komende weken punten pakken om ook volgend seizoen in de tweede klasse te kunnen spelen. Aanstaande zaterdag komt koploper Noordenveld naar Oosterwolde. De thuiswedstrijd wordt om 19.50 uur in sporthal de Boekhorst gespeeld.