ZKC '19 - DIO

Het vlaggenschip van DIO had in de eerste wedstrijd van 2017 afgelopen zondag een pittig duel op het programma in Zuidwolde tegen subtopper ZKC ’19 1. Het eerste kwartier kon DIO goed meekomen en stond op alle fronten nauwlettend tussen de lijnen. Na dit stadium werd ZKC ’19 scherper in de afronding. In een doelpuntrijke tweede helft, met een herhaling van zetten in het eerste kwartier, wist DIO het gewenste niveau niet te halen waardoor de formatie uit Zuidwolde een flinke 27 - 15 winst heeft geboekt.

Manon Bel opende de score namens DIO  in de sportaccommodatie van ZKC ’19. Na een strafworp van de thuisploeg kon Petra Mulder uit een kleine kans scoren. Na de 2 - 2 waren beide ploegen sterk defensief, waardoor er ruim zeven minuten geen doelpunten werden bij geschreven. DIO kreeg het lastig aanvallend in de opbouw en de kansen en afstandschoten die gelost waren, werden kortweg niet beloond. Petra Mulder zorgde opnieuw met een kleine kans voor de aansluiting bij een stand van 4 - 3. ZKC ’19 mocht vier maal op rij tot scoren komen. Met een mooi afstandschot van Sido Koonstra bracht hij de score voor DIO op vier doelpunten. In de slotfase van de eerste helft mocht ZKC ’19 de score met vier doelpunten uitbreiden, en door een overtreding op een knaphandige omdraaibal van Carel ten Hoor kon Sido Koonstra uit een strafworp nog een doelpunt noteren bij een ruststand van 12 - 5.

Coach Linda Nijenhuis kwam in de pauze met een aantal bekwame verklaringen waar het struikelblok zat in de eerste helft. Dit werd gemotiveerd opgepakt door de groep en met wat tips en enkele aanpassingen qua manier van spelen zowel aanvallend en verdedigend, was dit een kans om het in de tweede helft makkelijker te laten verlopen.

ZKC ’19 was de eerst scorende ploeg in de tweede helft. Petra Mulder had haar aanvalsmodus op honderd procent en kon twee keer op rij, achter de korf, met een afstandschot tot scoren komen. ZKC ’19 reageerde daarna vlot met twee doelpunten. Sido Koonstra benutte een kleine kans bij een stand van 15 - 8. ZKC ’19 bleef scherp en kon eenvoudig blijven mee scoren. Sjoerd Hoeksma bracht even later via een prachtig afstandschot de tussenstand op 17 - 9 en Sido Koonstra kon met een uitstarter zijn vierde doelpunt deze wedstrijd bijschrijven. Vanaf deze fase werden de duels pittiger, en kreeg de scheidsrechter een drukke periode voor de boeg. In de laatste vijftien minuten werden Peter Berkenbosch en Marian Schraa binnen de lijnen gebracht voor Carel ten Hoor en Manon Bel. Voordat ZKC ’19 een serie van vijf doelpunten konden maken, scoorde Petra Mulder uit een afstandschot. In de slotfase van de tweede helft werden twee doorloopballen van Marian Schraa foutief gestopt waardoor Chris Tuinstra tweemaal uit een strafworp wist te scoren. Sjoerd Hoeksma was nog zuiver van afstand en Chris Tuinstra bepaalde de eindstand via een strafworp op 27 - 15.

Zondag 15 januari ontvangt DIO 1 in Oosterwolde de gehele staf van Olympia 1 uit Twijzel