DIO - Club Brothers

Afgelopen zondag stond alweer de laatste wedstrijd van 2016 op het programma. Vooraf aan de wedstrijd werden een aantal jeugleden door voorzitter Pieter Nieuwhof in het zonnetje gezet vanwege hun inzet tijden de grote clubactie.
Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd was het duidelijk dat de punten niet eenvoudig meegegeven zouden worden. Een spannende eerste helft resulteerde in een 13-13 ruststand. De tweede helft verslapte DIO iets waardoor de Groningers wisten uit te lopen. De wedstrijd eindigde in 22-29.

Al tijdens de eerste aanval liet DIO zien dat ze scherp waren en het was Sjoerd Hoeksma die hiermee de score opende. Ook het tweede doelpunt kon op zijn naam geschreven worden. Na de vakwissel was het invaller Sjoerd van Veenen die van afstand trefzeker was waardoor de thuisploeg al snel op voorsprong kwam. Door een strafworp wist ook Club Brothers hun eerste doelpunt te scoren waarmee ze het verschil weer wat kleiner maakte. In de aanval was het opnieuw Sjoerd Hoeksma die van afstand trefzeker was waarna de uitploeg tweemaal tot scoren kon komen. Marianne Veenstra maakte een doorloopbal af en Sjoerd Hoeksma verdiende een strafworp die door Chris Tuinstra werd afgerond. Ook Club Brothers kon nu tot scoren komen waardoor de stand gelijk op ging. Sjoerd Hoeksma liet nogmaals zien van afstand te kunnen scoren waarmee hij de voorsprong naar 7-5 bracht. Twee tegendoelpunten brachten de stand weer gelijk. Marianne Veenstra was opnieuw haar dame te snel af en wist hierdoor te scoren. Door twee doelpunten van de uitploeg wisten ze voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Manon Bel werd foutief afgestopt waarna Chris Tuinstra deze strafworp verzilverde. Tot de rust kwamen de doelpunten van beide teams waarbij Marianne Veenstra, Sjoerd Hoeksma en Petra Mulder de doelpunten voor DIO maakten. Met een tussenstand van 13-13 werd er gerust.

Na de rust was het Club Brothers die als eerste de korf wist te vinden. Sjoerd van Veenen had hier een prima antwoord op en scoorde van afstand. De eerste 15 minuten van de tweede helft bleven beide teams scoren en liep de score gelijk op. Chris Tuinstra en Marianne Veenstra waren beide van afstand trefzeker en Sido Koonstra en Manon Bel scoorden een kleine kans. Doordat ook de Groningers de korf goed wisten te vinden stond het na driekwartier spelen al 18-18. In de fase die volgde werden er in de verdediging fouten gemaakt waardoor Club Brothers uit kon lopen. Na maarliefst acht doelpunten was het Sjoerd Hoeksma die een strafworp kreeg en Chris Tuinstra het eerste doelpunt voor DIO weer kon zetten. Ondanks dat er de laatste minuten beter gespeeld werd was het verschil te groot om nog weer goed te kunnen maken. Sido Koonstra en invaller Monique Helffrich scoorden de laatste doelpunten waardoor de eindstand op 22-29 kwam.