DIO - Vitesse

De korfballers van DIO speelden afgelopen zondag in de eigen sporthal de Boekhorst tegen Vitesse uit Beilen. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil tussen beide teams 2 punten. Voor DIO was de uitdaging om in punten op gelijke hoogte te komen met Vitesse. Al in de eerste helft bleek dat dit er niet in zat doordat DIO simpelweg niet mee kon scoren met Vitesse. Na een ruststand van 7 – 14 werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 16-26 in het voordeel van de ploeg uit Beilen.

Voor aanvang van de wedstrijd werden de E-pupillen samen met de spelers van het eerste team aan het publiek voorgesteld. De E1 doet het dit zaalseizoen verrassend goed en staan bovenaan in de competitie. Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Linda Veenstra die een kleine kans wist te benutten. Hierna reageerde Vitesse tweemaal door een strafworp en een kleine kans te benutten. Daarna was het Sido Koonstra die de stand weer op gelijke hoogte gebracht. In de fase die volgde liep Vitesse verder uit naar een stand van 3 – 7. De ploeg uit Beilen bleek in staat het verschil van 4 doelpunten in stand te houden en zelfs uit te breiden naar een uiteindelijke ruststand van 7 – 14. De overige doelpunten namens DIO werden gemaakt door Sido Koonstra (3x), Marianne en Linda Veenstra.

De tweede helft begon met wederom een doelpunt van Linda Veenstra die ditmaal van afstand wist te scoren. Nadat Vitesse weer tegen scoorde zorgde Sido Koonstra van afstand voor een 9 – 15 tussenstand. Vanaf dat moment wist Vitesse driemaal op rij te scoren en het verschil verder uit te bouwen. In het vervolg van de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Vitesse hield de voorsprong vast en DIO deed zo nu en dan wat terug. Namens DIO waren het Wilmar Bosscha, Chris Tuinstra (2x), Manon Bel, Sido Koonstra en Petra Mulder die wisten te scoren. Voor de laatste 7 minuten van de wedstrijd werd Marian Schraa in veld gebracht voor de goed spelende Linda Veenstra. Marian Schraa wist haar invalbeurt te belonen door van afstand te scoren en daarmee de eindstand te brengen op 16 – 26.

Door deze nederlaag blijft de ploeg van trainer/coach Linda Nijenhuis hekkensluiter in de 2e klasse A. Hoewel de punten nog uitblijven maakt het team volgens Nijenhuis wel degelijk stappen en vallen de bouwstenen steeds beter op hun plek. Dit geeft vertrouwen voor het verdere vervolg van de zaalcompetitie. Komende zondag staat er een Stellingwerfse derby op het programma. Dan speelt DIO een uitwedstrijd tegen SIOS uit Wolvega.

De spelers van DIO samen met de E-pupillen.