Olympia - DIO

Afgelopen zondag was DIO op bezoek bij Olympia uit Twijzel. De eerste competitiewedstrijd werd gespeeld in Buitenpost. In de beginfase van de wedstrijd kon DIO nog meekomen, maar moest helaas rusten met 11-8. De tweede helft vergrootte Olympia het verschil en pakte de twee punten. Er werd door Olympia gewonnen met 21-14.

Olympia opende de wedstrijd met het eerste doelpunt. Chris Tuinstra wist hier gelijk op te antwoorden door van afstand te scoren. Gelijk na de vakwissel wist Marianne Veenstra van grote afstand de korf te raken. Helaas wist Olympia het zelfde te doen, 2-2. Linda Veenstra werd foutief gestopt met een doorloopbal, waarna Chris Tuinstra mocht aanleggen vanaf de stip. Tot aan 5-5 werd er om en om gescoord, waarbij er doelpunten werden gemaakt door Petra Mulder, Manon Bel. De fase daarna kon Olympia de korf beter vinden dan DIO en liep uit naar een stand van 9-5. In de laatste 6 minuten van de eerste helft kon DIO het gat kleiner maken. Linda Veenstra scoorde van afstand. Sjoerd Hoeksma kreeg een strafworp mee en Sido Koonstra wist een prachtig mooi klein kansje achter de korf te verzilveren.

Coach Linda Nijenhuis hamerde erop dat ze vooral door moesten vechten. In overleg werd er gekozen om meer druk uit te oefenen op de tegenstander. Olympia maakte het eerste doelpunt van de tweede helft, waarna gauw werd gescoord door Linda Veenstra. Zus Marianne Veenstra maakte na een doorloopbal een doelpuntje. Inmiddels was er een stand van 15-10 op het scorebord. Linda Nijenhuis bracht Carel ten Hoor en Maaike Kuipers binnen de lijnen om speelminuten te maken. Junior Maaike Kuipers maakte een goede actie naar binnen, werd hierbij gehinderd en scheidsrechter Jongbloed-Spijkstra legde de bal op de stip. In de laatste minuten van de wedstrijd werd er nog een aantal keren gescoord door de thuisploeg, maar kon DIO het gat niet kleiner maken. De uiteindelijke eindstand was 21-14.

Aanstaande zondag speelt het vlaggenschip van DIO haar eerste thuiswedstrijd in de vernieuwde sporthal De Boekhorst in Oosterwolde. Er wordt gespeeld tegen Rodenburg uit Tolbert om 14.45 uur.