Club Brothers - DIO

Afgelopen zondag stond de laatste veldwedstrijd van het seizoen voor DIO op de planning. Het team reisde af naar Groningen voor de wedstrijd tegen koploper Club Brothers met Charl de Graaf aan het roer. Vanaf het begin af aan werd er door DIO goed verdedigd, maar liet het benutten van kansen na. Met als resultaat 9-4 bij rust. De tweede helft kwam DIO terug en wisten ze meer te scoren. Terwijl Club Brothers moeite had met hun eigen spel. Helaas heeft DIO de laatste kans vlak voor het eindsignaal niet weten te benutten, waardoor het zonder punt naar huis ging. Eindstand 13-12.

Het openingsdoelpunt werd gescoord door Club Brothers, maar Chris Tuinstra wist direct daarna de gelijkmaker te scoren. In de volgende tien minuten liep de club uit Groningen uit naar een stand van 5-1. Door een doelpunt van afstand door Sido Koonstra deed DIO iets terug. 5-2. Na nog twee tegendoelpunten wist Henine Tuinstra een afstander er in te gooien, waardoor de stand 7-3 werd. Vervolgens nam Club Brothers het scoren weer over met twee doelpunten. Door een goede onderschepping van Petra Mulder wist Chris Tuinstra de ruststand op 9-4 te schieten.

In de pauze stond een tevreden coach die blij was met de manier van verdedigen. Hij gaf aan dat er de eerste helft teveel onnodig balverlies was en dat het plaatsen van de bal beter moest.

Door een blessure van Henine Tuinstra kon zij helaas de tweede helft niet doorspelen, waardoor Moniek Helffrich in het veld kwam. Na het hervatten van de wedstrijd wist Petra Mulder met een omdraaiactie de bal door de korf te gooien voor een stand van 9-5. Door een vrije bal en strafworp tegen scoorde Club Brothers twee maal. Dit deed Chris Tuinstra vervolgens ook door twee afstanders er in te mikken. 11-7. Door een vrije bal kreeg DIO weer een doelpunt tegen. DIO bleef in de wedstrijd geloven en wist de korf vier maal op rij te vinden wat leidde tot een stand van 12-11. Deze doelpunten werden gescoord door Sido Koonstra (twee maal), Monique Helffrich en Chris Tuinstra. DIO kreeg nog een doelpunt tegen, waardoor er weer een gat was van twee doelpunten. Chris Tuinstra wist nog te scoren van afstand. Na een spannende eindfase trok DIO helaas aan het kortste eind, maar toch verlieten de spelers van DIO tevreden het veld