DIO - SIOS

De korfballers van DIO speelden afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen streekgenoot SIOS uit Wolvega. Beide teams wisten te korf veelvuldig te vinden waardoor er een doelpuntenfestijn ontstond. In de eerste helft had SIOS het viezer scherper staan en werd bijna iedere kans omgezet in een doelpunt. Dit resulteerde in een 8 – 18 ruststand. In de tweede helft konden de Oosterwoldenaren de korf makkelijker vinden maar dit bleek niet voldoende om de punten in eigen huis te houden. Uiteindelijk werd er een eindstand van 22 – 31 bereikt.

In de openingsfase van de wedstrijd werd er om en om gescoord en ontstond er een gelijkopgaande strijd tussen beide teams. Dit duurde tot aan een stand van 5 – 5. Namens DIO werden de doelpunten gemaakt door Linda Veenstra, Chris Tuinstra, Marianne Veenstra en tweemaal Manon Bel. Vanaf dat moment wist SIOS uit te lopen naar een 6 – 11 voorsprong. Sido Koonstra deed wat terug door een omdraaibal af te ronden. In het vervolg van de 1ste helft wist SIOS de voorsprong verder uit te bouwen naar een uiteindelijke ruststand van 8 – 18. Sjoerd Hoeksma en wederom Sido Koonstra zorgden namens DIO voor de twee doelpunten waarbij Koonstra op prachtige wijze een inloopbal wist te benutten.

In beginfase van de tweede helft bleef SIOS doorgaan met het uitbreiden van de score. Door enkele verdedigende aanpassingen kreeg het vak van Koonstra wel meer grip op de tegenstander. Dit resulteerde uiteindelijk in doelpunten aan de kant van DIO. De Oosterwoldenaren konden tot aan een stand van 17 – 24 dichterbij SIOS komen. De doelpunten werden gemaakt door Sjoerd Hoeksma, Petra Mulder, Linda Veenstra, Marianne Veenstra, Chris Tuinstra (2x) en de zeer verdienstelijk spelende Sido Koonstra (3x). In de fase die volgde zette SIOS de stand op 17 – 28. DIO bleef geduldig doorgaan met aanvallen en dit leverde doelpunten op van Manon Bel en Petra Mulder. In de slotfase van de wedstrijd wisten beide teams de korf nog driemaal te vinden wat resulteerde in een 22 – 31 eindstand. De doelpunten namens DIO werden gemaakt door Marianne Veenstra en opnieuw Sido Koonstra (2x).

Ondanks het verlies kan DIO tevreden zijn over het totaal aantal gemaakt doelpunten die met name in de 2e helft vielen. DIO blijft voorlopig de laatste plaats op de ranglijst delen met Olympia. Volgende week wacht de laatste veldwedstrijd van dit seizoen. Er wordt dan in Groningen gespeeld tegen koploper Club Brothers.