DIO - Olympia

DIO mocht afgelopen zondag aantreden tegen de korfballers uit Twijzel. DIO had veel moeite om in de wedstrijd te komen, terwijl Olympia sterk en fysiek van start ging. Hoewel de vele kansen, bracht het korfbalspel van DIO weinig doelpunten op het scorebord. In de rust ging DIO de kleedkamers in met een 4-15 achterstand. Ook in de tweede helft kwam DIO tekort, de scheids floot af, met een eindstand van 6-26.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd ging de score gelijk op. Olympia nam het voortouw en opende de score met 2 doelpunten. Sjoerd Hoeksma was van afstand trefzeker en Sido Koonstra wist een kleine kans goed te benutten. De afwezige Chris Tuinstra en Wilmar Bosscha werden verdienstelijk vervangen door Sjoerd van Veenen en Carel ten Hoor. Laatst genoemde wist de score met een afstandsschot naar 3-3 te brengen. Vanaf dit moment kwam DIO weinig tot scoren en was het Olympia die ver uitliep. Na tien achtereenvolgende doelpunten van Olympia mocht Sido Koonstra vlak voor rust nog 1 afstander op zijn naam zetten. Ruststand 4-15.

Coach Charl de Graaf die de plaats van de afwezige coach Linda Nijenhuis verving, wist dat de punten al vergeven waren. Hij coachte daarom zijn ploeg om de vrijgespeelde kansen beter te benutten en verdedigend meer druk uit te oefenen.

In de tweede helft van de wedstrijd begon Janko Doedens op de plek van de geblesseerde Sjoerd van Veenen. Ook in de tweede helft waren er kansen genoeg voor de ploeg uit Oosterwolde, maar werden deze niet goed afgerond. Helaas voor DIO bleef de ploeg uit Twijzel scoren. In het slot van de wedstrijd waren het Manon Bel en Janko Doedens die van afstand tot scoren wisten te komen. Eindstand 6-26.

Door te verliezen van Olympia staat DIO nu onderaan in de poule. DIO zal er hard voor moeten werken om te kunnen loskomen van de ondergrens. Volgende week zondag speelt DIO uit tegen Atalanta 1 uit Apeldoorn.