WSS - DIO

Afgelopen zondag mocht DIO uit Oosterwolde afreizen naar WSS uit Oude Pekela. In de beginfase van de wedstrijd wist DIO de aansluiting te houden. Na een ruststand van 15-9 kon DIO zich niet herpakken en verloor de wedstrijd uiteindelijk met 26-16.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd werd er om en om gescoord. Linda Veenstra wist het eerste doelpunt voor DIO te maken, gevolgd door een afstandschot van Sjoerd Hoeksma. WSS begon sterk en maakte het DIO niet gemakkelijk. Al gauw was er een stand van 8-6 in het voordeel van WSS. Deze treffers voor DIO werden gemaakt door Petra Mulder (2x), Linda Veenstra en Sido Koonstra. Er brak een onrustige fase aan, waardoor er veel fouten werden gemaakt door DIO. Dit kwam mede door het niet goed coachen. WSS wist een gat te slaan en maakte vier doelpunten op rij. Chris Tuinstra schoot raak en maakte hierdoor het laatste doelpunt van de eerste helft.

Na een bemoedigende peptolk van coach Linda Nijenhuis ging DIO strijdlustig van start. WSS ging hierin mee, en maakte drie doelpunten op rij. Sido Koonstra maakte, door een mooi uitgespeelde aanval, een doelpunt van afstand. DIO herpakte zich door beter te verdedigen. Minuten lang werd er niet gescoord. Sido Koonstra maakte hier een einde aan door een strafworp te verzilveren. WSS had hier een antwoord op en scoorde weer vier keer op rij. Met nog doelpunten van Chris Tuinstra en Petra Mulder en Carel ten Hoor, die de afwezige Wilmar Boscha verving, floot scheidsrechter Ian Kluin de wedstrijd af.

DIO heeft na drie wedstrijden nog maar 1 punt weten te bemachtigen in de tweede klasse. Volgende week zal DIO thuis spelen tegen Olympia uit Twijzel. De wedstrijd begint om half drie op sportpark de Oostenburg in Oosterwolde.