DIO - OKO/BIES

Afgelopen zondag stond de tweede wedstrijd op het programma, wederom een oude bekende OKO/BIES uit opende. De PERO formatie had er zin in, hoewel de afronding in de eerste helft te wensen over liet (9-15), lieten ze de tweede helft de bezoekers behoorlijk zweten en knokten zich terug in de wedstrijd en sleepten ze er een welverdiend gelijkspel uit. (20-20).

De afgelopen weken was voor DIO alles behalve ideaal om zich goed voor te kunnen bereiden voor de competitie. De samenwerking met Arjan Vissia is wegens privé omstandigheden beëindigd en werd de selectie opgevangen door Charl de Graaf, die naast zijn drukke werkzaamheden niet een moment hoefde na te denken om de vereniging te helpen, waar iedereen hem erg dankbaar voor is. Afgelopen woensdag is er een akkoord bereikt met een nieuwe trainer/coach. Linda Nijenhuis, een oude bekende voor DIO, was gelijk enthousiast toen ze benaderd werd of ze zin had om de nieuwe trainer/coach te worden voor dit seizoen. En afgelopen woensdag werd er een akkoord bereikt. Linda Nijenhuis heeft donderdag de eerste training verzorgd en samen hebben ze gelijk een goede prestatie neergezet door van OKO/BIES een puntje af te snoepen. Dit bied perspectief voor de rest van het seizoen en gaan er zeker meer punten in de wacht gesleept worden.

Coach Nijenhuis gaf haar selectie mee vooral niets anders te gaan doen maar gewoon het spel te spelen wat er al die tijd al gespeeld werd, de aanwijzingen volgenden gedurende de wedstrijd wel. De eerste periode van de wedstrijd verliep moeizaam, aanvallend werden er wel kansen gecreëerd maar niet afgemaakt. De eerste verdediging wist het goed dicht te houden en pas in de 6e minuut kon OKO/BIES scoren uit een vrije bal. 0-1. Voor het tweede doelpunt van de wedstrijd moest er wederom lang gewacht worden, pas in de 13e minuut volgde er een doelpunt, DIO mocht vanaf de stip aanleggen. 1-1.In de resterende tijd van de eerste helft werd er veel gescoord. OKO wist met regelmaat de korf te vinden. DIO scoorde wel mee en maakte af en toe mooie acties. Er werd goed uitverdedigd wat resulteerde in een mooie doorloopbal en werd er gescoord uit een donderdag ingestudeerde uitbal. De ploeg uit Opende vlot uit door een aantal afstand schoten van de heren van OKO. Dit resulteerde in een 9-15 ruststand.

Tijdens de rust gaf coach Nijenhuis aan dat er te druk gespeeld werd en er daardoor te veel kansen gemist werden. De opdracht was simpel meer rust in het spel en dan ronden we de kansen vanzelf af. De stand is niet belangrijk gewoon opnieuw met 0-0 beginnen. Druk blijven geven bij het uitverdedigen en goed blijven communiceren. DIO deed gelijk wat ze was opgedragen en nam de wedstrijd over. Er werd goed gespeeld, gecommuniceerd en de rust bleef bewaard en zo kropen ze steeds dichterbij.13-16. De kansen werden afgemaakt en beleving was zichtbaar. Bij de spelers maar ook bij het publiek en de coach. DIO bleef de kansen afmaken en OKO/BIES mocht af en toe een puntje mee pikken. 16-18. In de laatste 10 minuten werd het echt spannend, DIO sloot aan op een stand van 19-19. OKO/BIES mocht door een overtreding vanaf de stip aanleggen en bracht de bezoekers met nog 2 minuten speeltijd weer op voorsprong. 19-20. Omdat een gelijkspel nu wel heel dichtbij was, was het alles of niets. Het aanvalsvak bewaarde de rust en zette de juiste poppetjes op de juiste plaats. Via een afstandsschot werd het eerste punt van de competitie veilig gesteld 20-20.