Rodenburg - DIO

Afgelopen zondag is DIO begonnen aan de najaarscompetitie van het veld. Door de gewonnen promotiewedstrijd tegen Roreko komt DIO dit seizoen ook op het veld uit in de 2e klasse. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Rodenburg uit Leek. Na een moeizame start stond het in de rust 13-9 in het voordeel van Rodenburg. DIO kon het tij niet te keren en verloor met 23-17.

De Oosterwoldenaren begonnen niet scherp aan de wedstrijd. Verdedigend werden er een aantal foutjes gemaakt waardoor de ploeg uit Leek met drie doelpunten al snel op voorsprong kwam. Sjoerd Hoeksma en Sido Koonstra waren beide van afstand trefzeker waardoor de thuisspelende ploeg even afgeremd werd. Vijf goals van Rodenburg brachten de stand echter weer op een ruime achterstand van 8-2. In de fase die volgde leek DIO zich te herpakken en werden er goede aanvallen opgezet. Dit resulteerde in doelpunten van Chris Tuinstra, Petra Mulder en tweemaal Sido Koonstra. Na een doelpunt van Rodenburg waren het Sjoerd Hoeksma, Jarno Wilms en Manon Bel die de stand gelijk brachten naar 9-9. Het lukte de Oosterwoldenaren vervolgens niet om de leiding te nemen en er volgde opnieuw een fase waarin niet scherp werd verdedigd. Rodenburg maakte hier dankbaar gebruik van en bracht de ruststand op 13-9.

Na de rust werd door beide teams ombeurten gescoort. Voor DIO waren Marianne Veenstra, Sido Koonstra en Sjoerd Hoeksma trefzeker. Het lukte DIO niet om de voorsprong van de thuisploeg te verkleinen en zo bleef er steeds een verschil van vier doelpunten op het bord staan. Manon Bel en Marianne Veenstra brachten het scorebord naar 17-14 waarna de ploeg uit Leek verder kon uitlopen. Chris Tuinstra scoorde een afstandschot maar wist daarmee niet te voorkomen dat zijn ploeg tegen een achterstand van 7 doelpunten aankeek. In de laaste minuten wist Sjoerd Hoeksma nog een strafworp te versieren die door Chris Tuinstra werd benut. Eindstand: 23-17.

Aankomende zondag speeld DIO haar eerste thuiswedstrijd tegen OKO/BIES uit Opende. De wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld.