RoReKo - DIO

Het vlaggenschip van DIO heeft afgelopen zondag alsnog promotie naar de tweede klasse op het veld afgedwongen. In een vermakelijke en spannende wedstrijd op neutraal terrein in Oldeberkoop werd, na een 13-10 ruststand, tegenstander RoReKo uit De Wijk met 21-20 verslagen.

De wedstrijd kwam langzaam op gang, het duurde vijf minuten voordat het eerste doelpunt op het scorebord kwam, RoReKo wist een strafworp te benutten. Door doelpunten van Linda Veenstra en Remco Schraa, nam DIO het initiatief over. Daarna werd er tot een stand van 6-5 om en om gescoord door beide ploegen, met steeds het voordeel voor de ploeg uit Oosterwolde. Voor de blauwhemden, vandaag spelend in het zwart door het verliezen van de tos, wisten Sido Koonstra, Remco Schraa 2x en Chris Tuinstra de korf te vinden. Jarno Wilms wist het gaatje zelfs te vergroten naar twee punten. RoReKo toonde veerkracht en trok de stand weer gelijk, waardoor DIO voor rust nog één keer gas gaf. Doelpunten van Sido Koonstra, Chris Tuinstra, Petra Mulder 2x, Jarno Wilms (met een prachtige onehander) en Remco Schraa zorgden ervoor dat de kleedkamer kon worden opgezocht met een 13-10 voorsprong.

Trainer/coach Arjan Vissia hamerde er in de rust op dat er rustiger en meer geconcentreerd verdedigd moest worden. Aanvallend liep het prima, getuige de 13 doelpunten in de eerste helft. Toch was het de ploeg uit de Wijk die het eerste doelpunt na rust liet noteren. Aan het begin van de tweede helft werd er wederom om en om gescoord, waardoor het gaatje drie punten bleef. Sido Koonstra, Jarno Wilms en Linda Veenstra wisten namens DIO de gele korf te vinden. Door uitstekend korfwerk van Manon Bel en Angela Verbaarschot, kon Jarno Wilms door twee afstanders het gaatje zelfs vergroten naar vier. Vervolgens maakte Sido Koonstra de 19-14 voor de PeRo-formatie. Hierna volgde er een zwakke periode voor de Oosterwoldenaren. Marianne Veenstra kwam in het veld voor Angela Verbaarschot, maar RoReKo wist door vijf doelpunten op rij de stand weer gelijk te trekken. Wat zorgde voor een spannende en hectische slotfase. Het waren Remco Schraa en Manon Bel die DIO weer op een comfortabele 21-19 voorsprong zetten, met nog vijf minuten te spelen. Marian Schraa werd nog ingebracht voor de geblesseerd geraakte Linda Veenstra, maar het vlaggenschip gaf de voorsprong niet meer weg. Drie keer is scheepsrecht, na twee verloren promotiewedstrijden de afgelopen seizoenen, kon er nu eindelijk na afloop gejuicht worden.

Hiermee is het seizoen voor de korfballers van DIO ten einde gekomen en mag de ploeg spreken over een uitstekend jaar. De doelstellingen promotie op het veld en handhaving in de tweede klasse in de zaal zijn behaald, waardoor volgend seizoen in beide competities in de tweede klasse wordt gespeeld.