DIO - De Pein

Afgelopen zondag is de laatste thuiswedstrijd van het veldseizoen gespeeld. De Pein uit Opeinde was de tegenstander. Om nog kans te maken op een promotiewedstrijd moest ook deze wedstrijd gewonnen worden. Na een matige eerste helft stond er een voorsprong van 8-5 op het scorebord. Ondanks het slechte spel lukte het DIO om deze voorsprong niet te verliezen en eindigde de wedstrijd in 13-10 in het voordeel van de thuisploeg.
 
DIO begon de wedstrijd voortvarend. Afstanders van Chris Tuinstra en Sido Koonstra zorgde voor een 2-0 voorsprong en een vakwissel. Ook Jarno Wilms wist de korf te vinden en scoorde middels een mooie doorloopbal. Hierna was het de Pein die van zich liet horen. Vier keer wisten zij te scoren waardoor DIO tegen een achterstand aan moest kijken. Jarno Wilms scoorde van afstand waarna de tegenstander ditzelfde deed. Er brak een goede fase aan voor de thuisploeg waarbij Petra Mulder van afstand trefzeker was. Ook Jarno Wilms speelde zijn heer goed uit en wist tot scoren te komen. Manon Bel werd foutief afgestopt waarna Remco Schraa de strafworp benutte. Vlak voor rust scoorde Petra Mulder een doorloopbal wat de ruststand op 8-5 bracht.
 
Na het fluitsignaal scoorde Chris Tuinstra nogmaals voor de thuisploeg waardoor de voorsprong werd vergroot. Twee afstanders van de Pein maakte dit verschil weer kleiner waarna Petra Mulder weer iets voor DIO wist te doen door van afstand de scoren. In de fase die volgde kon DIO maar moeilijk tot scoren komen waar de Opeinders goed gebruik van wisten te maken. Zij scoorden driemaal op rij wat de stand naar 10-10 bracht. In de laatste fase van de wedstrijd konden de Oosterwoldenaren de wedstrijd naar zich toe trekken. Petra Mulder en Chris Tuinstra scoorden beide een kleine kans. Na de vakwissel wist opnieuw Jarno Wilms te scoren middels een uitstarter. De wedstrijd eindigde in een 13-10 overwinning.
 
Volgende week staat de laatste wedstrijd van het veldseizoen op het programma. Doordat concurent KORU punten heeft laten liggen zal DIO bij winst op DES een promotiewedstrijd mogen spelen. De wedstrijd is om 14.30 uur in Norg. 
 

Laatste nieuws

Laatste verslagen