DIO 2 - De Pein 2

Zondag heeft DIO 2 haar allerlaatste thuiswedstrijd gewonnen van de Pein 2, en daarbij staat nu vast dat het jonge team van coaches Gjilke en Wendy op plek twee is geëindigd in de reserve 3e klasse A van het veldseizoen 2015 - 2016. Vooral de eerste helft was sprankelend met misschien wel het beste korfbalspel van dit seizoen voor deze groep. Ook de tweede helft werd een leuke helft, hoewel er wel wat iets meer tegengas kwam van de Pein 2.

Al in de eerste minuut was het meteen raak voor schutter Thyas, die met een prachtig afstandsschot voor de 1 - 0 zorgde. Maar de Pein begon echter ook sterk uit de startblokken die uiteindelijk tweemaal op rij wist te scoren. Waarschijnlijk werd DIO daardoor gestimuleerd om vol aan de bak te gaan. Via een kleine kans mocht Wilmar zijn kansje afronden met een doelpunt, waarna een minuut later Marianne via een fraai afstandsschot de voorsprong weer bepaalde op 2 - 3. Een fanatiek moment van Thyas in de 10e minuut, die met daverende snelheid de bal binnen de lijnen kon houden, vervolgens een strakke bal-páss verrichte op Marianne en Carel vanuit de ruimte met volle snelheid voor een doorloopbal ging en daaruit scoorde. Sjoerd die het beste in de punt functioneert kon uiteindelijk via een kleine kans zijn doelpunt meenemen en Brigit die de laatste tijd in vorm is bekroonde haar afstandsschot met een mooi doelpunt bij een stand van 6 - 2 halverwege de eerste helft. De tegenstander van Carel was in de 18e minuut zoekende waarna Carel zijn tweede doelpunt ditmaal via een one-hander mocht benutten. Niet veel later was het opnieuw Carel die met een strak afstandsschot de 8 - 2 binnen schoot. Brigit deed dat kunstje vervolgens ook via een prachtig afstandsschot en Petra zorgde voor een mooi doelpunt van afstand voor de 10 - 2 voorsprong. De spelers van de Pein scoorde pas na 25 minuten weer een doelpunt, maar onze ervaren Marianne bepaalde via een afstandsschot voor een terechte 11 - 3 ruststand in het voordeel van DIO 2.

In de rust hadden coaches Gjilke en Wendy dan ook niet veel te vertellen en genoten van de eerste helft, en het team moest vooral met plezier en dezelfde instelling de tweede helft instappen.

Na het beginsignaal van de tweede helft scoorde vrijwel direct de Pein. Na een overtreding op Sjoerd nabij de korfzone, kreeg DIO een strafworp mee waarna Petra die kans koelbloedig scoorde. Vervolgens knalde Carel van afstand de 13 - 4 binnen en diezelfde Carel maakte een minuut later met een doorloopbal wederom een doelpunt. De kansen onder de korf waren deze wedstrijd veelvoudig aanwezig en Petra maakte daar gretig gebruik van en scoorde verdiend met een kansje. Marianne kon gerust in de punt staan deze wedstrijd want een doelpunt was alweer in de maak en zorgde voor de 16 - 5 tussenstand. Een kleine fase waarin de Pein weer wat vertrouwen kreeg brak na een kwartier spelen van de tweede helft aan, de jonge ploeg uit Opeinde scoorde driemaal op rij. Maar Carel was in vorm deze wedstrijd en stond al weer klaar om met een afstandsschot de 17 - 8 binnen te schieten en deed dat op fraaie wijze. Een vrije bal voor Marianne werd even later schitterend binnen geschoten. De laatste twee doelpunten van hekkensluiter de Pein werden nog mee meegenomen maar daarna was het op. Ook Marianne was deze wedstrijd zeker op dreef en scoorde in de laatste minuut het 19e doelpunt binnen voor DIO. Het laatste doelpunt vlak voor het eindsignaal kwam op naam van Carel die (met zijn zevende doelpunt) van afstand de eindstand bepaalde op 20 - 10.

DIO 2 heeft na een fantastisch zaalseizoen opnieuw een uitstekend resultaat geboekt op het veld. Opnieuw een tweede plek die niet meer weg gegeven kan worden. Volgende week zondag zal DIO 2 haar allerlaatste (uit)wedstrijd spelen tegen Rodenburg 2. Met coaches Gjilke en Wendy aan het roer zal dit jonge team de allerlaatste keer in deze formatie en samenstelling haar wedstrijd spelen.