TFS - DIO

Na de zure nederlaag van de vorige keer tegen OKO/BIES, heeft het vlaggenschip uit Oosterwolde zich weer herpakt met een ruime overwinning tegen laagvlieger TFS uit Drachtstercompagnie. In de brandende zon, maar met een verraderlijk windje, was het de eerste helft nog wat rommelig. Toch sloeg DIO direct een gaatje en kwam een overwinning nooit in gevaar. Na een 3-9 ruststand, werd het door een prima tweede helft uiteindelijk 9-21 voor de Oosterwoldenaren.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het nog even zoeken voor beide ploegen, beiden hadden moeite om de korf te vinden. Uiteindelijk wist Chris Tuinstra met een, door Sido Koonstra verdiende strafworp, de score te openen. Vlak daarna zorgde Tuinstra voor de eerste vakwissel door een vrije bal in de korf te gooien. Jarno Wilms wist ook direct van afstand de korf te vinden en tekende voor de 0-3. Pas hierna wist TFS zich op het scorebord te spelen. De blauwhemden maakten in de eerste helft opvallend veel passfouten, waardoor de bal snel werd onderschept door TFS. Een uitstarter achter de korf en een vrije bal van Tuinstra, brachten DIO op een comfortabele 1-5 voorsprong. TFS deed nog wat terug, maar Remco Schraa en Sido Koonstra brachten met een doelpunt van afstand de stand op 3-7. Aan het eind van de eerste helft was het wederom Schraa die tweemaal van afstand de korf wist te vinden en zo de ruststand op 3-9 bracht.

In de rust werd er door trainer/ coach Arjan Vissia benadrukt dat de passing in de tweede helft beter moest en dan konden er ook betere aanvallen neergezet worden. Zo gezegd, zo gedaan. Petra Mulder wist eindelijk haar afstandje te vinden en scoorde de 3-10 van afstand. TFS wist hier en daar nog een doelpuntje mee te sprokkelen, maar de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Remco Schraa wist nog tweemaal de korf te vinden, waarvan één strafworp verdiend door Jarno Wilms. Chris Tuinstra wist ook in de tweede helft nog viermaal de korf te vinden, waarvan wederom twee vrije ballen die werden verdiend door de prima spelende Linda Veenstra. Een kwartier voor tijd mocht juniore Myrthe Looijenga haar debuut maken in het eerste team van DIO. Ze kwam in het veld voor Petra Mulder en verdiende met haar eerste actie direct een strafworp, welke ze zelf feilloos wist te benutten. Manon Bel en Angela Verbaarschot wisten ieder nog een doorloopbal en een kleine kans te benutten, waardoor er een eindstand van 9-21 op het scorebord stond.

Klein smetje op deze terechte overwinning is dat Remco Schraa te kennen heeft gegeven dat hij het volgend jaar bij een nieuwe club gaat proberen. Hij maakt de overstap naar Vlug & Vaardig uit Garyp. Een flinke aderlating voor de club uit Oosterwolde, die nog volop mee strijd om promotie naar de tweede klasse. Op zondag 22 mei staat alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, in Oosterwolde wordt om 14.30 uur gespeeld tegen hekkensluiter De Pein.