Korwi 2 - DIO 2

In een zonnig en warm Winschoten heeft DIO 2 zondag twee punten gepakt tegen Korwi 2! Door de 8 - 11 overwinning blijft DIO 2 op de tweede plek staan van de reserve 3e klasse A.

Na het beginsignaal van de eerste helft speelde Thyas zich zodanig vrij in de punt, dat hij van afstand de 0 - 1 kon scoren. DIO was gedreven en gebrand op een overwinning. Korwi haakte vervolgens aan, 1 - 1. Na een vrije bal van Marian, kon Wilmar met een kleine kans een doelpunt scoren. Thuis tegen Korwi was een lastige opgave dus defensief moest DIO proberen de boel op slot te houden. Korwi kwam echter op 2 - 2. Even later maakte Carel met een fraai afstandsschot de 2 - 3. Dat kunstje deed Carel even later opnieuw en was er een klein gaatje geslagen, 2 - 4. Korwi maakte vrijwel daarna de 3 - 4. Sjoerd kon vervolgens met een afstandsschot de 3 - 5 binnen knallen. Een echte voorsprong zat er voor de jonge groep van coach Wendy nog niet echt in. Fysiek werd het allemaal wel iets harder bij de heren. Maar Korwi kwam wederom weer met een doelpunt voorbij. De eindfase van de eerste helft zette DIO nog even goed door. Petra trof doel bij een kleine kans, schutter Sjoerd mikte een afstandsschot door de korf en Wilmar besliste de ruststand met een kleine kans op 8 - 4.
In de rust gaf coach Wendy aan dat het spel van DIO wel redelijk verliep. Verdedigend kwamen nog wat tips voorbij en aanvallend moest het team voor lekker door blijven ballen.
Na het signaal voor de start van de tweede helft kwam er heel vlot een afstandsschot van Henine die daaruit scoorde, 4 - 9. Daarna was het lange tijd even zoeken aanvallend en daar maakte Korwi dankbaar gebruik van. Met drie doelpunten op rij kwam de ploeg uit Winschoten terug tot 7 - 9. Henine maakte een belangrijke doelpunt via een klein kansje. Na wat fysieke duels in de eerste helft, lag het spel in de tweede helft wat vaker stil door pijnkwaaljtes en lichte blessure bij beide ploegen. Korwi mocht nog één doelpunt mee pakken in de slotfase, maar het slotakkoord was voor DIO en Sjoerd die wederom met een heerlijk afstandsschot de eindstand op 8 - 11 bepaalde. Al met al een goede eerste helft en een rommelige tweede helft met weinig doelpunten, maar de twee punten zijn weer in de pocket!