DIO 2 - OKO/BIES 2

DIO 2 staat sinds zondag weer op de vertrouwde tweede plek in haar poule. Daarvoor moest wel een overwinning geboekt worden tegen nummer twee OKOBies 2. En dat is na 70 minuten gelukt bij een eindstand van 17 - 14.

Zowel DIO als OKO/Bies begonnen in de eerste helft afwisselend te scoren, en na een kwartier spelen stond de tussenstand op 5 - 5. DIO oogde rustig maar gedreven zodat er vijf maal op rij de korf gevonden kon worden. Vlak voor het rustsignaal kwamen de weergoden met een schitterende hagelbui voorbij en mochten de spelers van DIO dat tijdens de pauze vieren bij een verdiende 10 - 6 voorsprong.
In de rust gaf coach Gjilke aan dat er met plezier gekorfbald werd en dat er mooie aanvallen werden neergezet. De verdediging stond weer als een kasteel en dit zou in de tweede helft naar de overwinning moet leiden.
OKO/Bies mocht driemaal tot scoren komen na het beginsignaal van de tweede helft. Coach Gjilke wist dat het feest met de hagelstenen voor DIO weer door de thee geroerd moest worden om de spelers van DIO weer te laten opstomen naar het niveau van de eerste helft. DIO komt dan ook weer terug door middel van doelpunten scoren, en bij een tussenstand van 14 - 9 was er weer een gaatje geslagen. De laatste fase van de wedstrijd was dan wel iets minder enthousiast qua spel maar de scherpte voor de voorsprong was zeker aanwezig. Zowel DIO als OKO/Bies scoren nog om en om ,maar de overwinning was een feit nadat de scheidsrechter voor einde floot bij een stand van 17 - 14. DIO 2 neemt door deze winst de plek over van OKO/BIes 2 en staat nu weer op de tweede plek in de reserve 3e klasse A.
De doelpunten voor DIO kwamen deze wedstrijd van Marianne (7), Sandy (3), Wilmar (3), Thyas (2), Sjoerd (1) en Marian (1)

DIO 2 zal zondag 8 mei om 12:30 weer een uitwedstrijd spelen in Winschoten tegen Korwi 2.