DIO - OKO/BIES

Na het verlies tegen mede-titelkandidaat OKO/Bies kan DIO de titelaspiraties in de ijskast zetten. De wedstrijd ging lang gelijk op en na een 8-7 ruststand, wist de ploeg uit Opende aan het eind van de tweede helft een gaatje te slaan waardoor er met een 16-20 eindstand werd afgefloten. De ploeg uit Oosterwolde moet haar pijlen nu richten op Koru dat tweede staat en nog twee punten voorsprong heeft. De tweede plek aan het eind van het seizoen geeft nog recht op een beslissingswedstrijd om promotie naar de tweede klasse.

OKO/Bies schoot uit de startblokken en stond binnen no-time op een 0-3 voorsprong. Het was Remco Schraa die na een bijna tien minuten het eerste doelpunt voor DIO scoorde. Na nogmaals een goal van grote afstand van OKO, waren het Sido Koonstra met een inloopbal en Remco Schraa met een vrije bal die het verschil terug naar één brachten, 3-4. Wederom Schraa trok met een uitstekend afstandsschot de stand weer gelijk, waarna OKO weer wat terug wist te doen. Een klein kansje van Sido Koonstra en een omdraaibal van Manon Bel brachten de blauwhemden voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Daarna werd er tot de rust nog om en om gescoord, voor DIO door Chris Tuinstra en Jarno Wilms, waardoor er met een 8-7 voorsprong de kleedkamer kon worden opgezocht.

In de rust werd er door trainer/coach Arjan Vissia benadrukt dat er op dit moment een goede pot gespeeld werd, maar dat we ons niet moesten laten opjagen door de hoge druk die de ploeg uit Opende gaf. Rustig de goede kansen afwachten en lange aanvallen spelen was het advies, dan zouden de punten in Oosterwolde blijven. Het was OKO die direct in de eerste minuut van de tweede helft de stand weer gelijk trok en er ontstond een spannende strijd waarin wederom door beide ploegen om en om gescoord werd. Linda Veenstra wist een inloopbal en een afstandsschot te benutten en Remco Schraa was ook twee keer trefzeker van afstand. Halverwege de tweede helft was er nog steeds een gelijke stand van 12-12. Hierna sloeg OKO het eerste kleine gaatje, door twee goals werd het 12-14. Het was wederom Schraa die van afstand nog wat terug wist te doen en ook Petra Mulder wist de gele mand nog te vinden, 14-15. DIO vergat in de daarop volgende periode om een aantal opgelegde kansen af te maken, terwijl OKO wél drie keer op rij de korf wist te vinden. Dit betekende de doodsteek voor de PERO-formatie. De laatste 2 minuten van de wedstrijd scoorden beiden ploegen nog twee keer. Chris Tuinstra wist nog een kleine kans te benutten en Remco Schraa scoorde nog een strafworp. Hiermee kwam de eindstand op 16-20.

DIO blijft hierdoor steken op een derde plek, met twee punten achterstand op nummer twee Koru en inmiddels drie punten achter de koploper uit Opende. Volgende week is de ploeg uit Oosterwolde vrij, de eerstvolgende wedstrijd is op 8 mei om 14.30 uur tegen TFS in de Drachtstercompagnie.