Leeuwarden - DIO

Afgelopen zondag reisde de DIO formatie af naar Leeuwarden voor de 3e wedstrijd van dit seizoen.
Om in de bovenste regionen bij te blijven moet DIO het simpelweg in eigen hand houden en dus winnen.

Na een prima eerste helft, waarbij Leeuwarden nog  bij kon blijven (10-11), moesten de tweede helft de persoonlijke fouten eruit gehaald worden. Dit leek goed uit te pakken, op het winderige veld was scoren de tweede helft wat lastiger maar het verdedigen werd goed opgepakt en wisten de blauwhemden  de voorsprong vast te houden en pakten de punten door met 14-16 te winnen.

Gelijk in de eerste aanval werd Petra Mulder  gehinderd bij het nemen van een doorloopbal en mocht de bal door Chris Tuinstra vanaf de stip genomen worden 1-1. Even leek Leeuwarden het heft in handen te nemen en scoorde makkelijk van afstand. Voor DIO was het alleen Remco Schraa die tweemaal zuiver was en keken de bezoekers tegen een 5-3 achterstand aan. Door de aanvallen snel op te zetten wisten Chris Tuinstra, Sido Koonstra en Remco Schraa de stand weer gelijk te trekken 6-6. Leeuwarden mistte een strafworp en DIO kon hiervan profiteren. Via doelpunten van Sido Koonstra, 2x Chris Tuinsta en Remco Schraa, die een strafworp mocht nemen omdat Manon Bel gehinderd werd, liep DIO uit naar een 7-10 voorsprong. Doordat de Oosterwoldenaren even niet bij de les leken, kwam Leeuwarden weer bij 10-10. Vlak voor rust zette Petra Mulder dmv een doorloopbal DIO weer op voorsprong 10-11.

Coach Vissa maakte in de rust duidelijk dat DIO beter was maar door een aantal onnodige persoonlijke fouten kon Leeuwarden aan blijven haken. Deze fouten moesten eruit. In de tweede helft bleef het lastig om de voorsprong groter te maken omdat er teveel opgelegde kansen niet benut werden. Maar verdedigend liep het beter. Chris Tuinstra en Angela Verbaarschot zorgden voor de 11-13. De fouten waren er nog niet helemaal uit waardoor Leeuwarden opnieuw langszij kwam 13-13. DIO bleef kalm en creëerden genoeg kansen. De afronding liet wat te wensen over doordat er niet altijd aan de windkant de aanvallen opgezet werden. Remco Schraa tilde zijn ploeg weer naar de voorsprong door een kleine kans en een afstander te scoren 13-15. Nog even leek het spannend te worden toen Leeuwarden op 14-15 kwam, Petra Mulder had hier antwoord op en gooide van afstand de bal door de mand 14-16. Door met veel geduld de laatste 10 minuten uit te spelen en het verdedigend goed voor elkaar te hebben, kwam Leeuwarden er niet meer aan te pas. DIO won verdiend met 14-16.