Leeuwarden 2 - DIO 2

DIO 2 heeft dit weekend dure punten laten liggen in Leeuwarden. De focus voor de 2e plek is weer even van de baan na het verlies tegen Leeuwarden 2. De eerste helft verliep stroef voor beide ploegen waarna Leeuwarden met een lichte voorsprong de rust in ging. De 2e helft was DIO 2 ook even het spoor bijster en liep achter de feiten aan, waardoor er zure 13 - 8 nederlaag na 70 minuten speeltijd op het scorebord stond.

De eerste helft verliep dus mager voor beide ploegen waarbij er in deze fase om en om gescoord werd tot 3 - 3. Zowel DIO als Leeuwarden scoorden moeizaam. Vlak voor het rustsignaal kreeg Leeuwarden een strafworp mee en scoorde nog uit een afstandsschot. De teller bleef in de rust op 5 - 3.
Na het beginsignaal van de tweede helft scoorde Leeuwarden opnieuw twee doelpunten. DIO was even de kluts kwijt, maar desondanks kon de score weer iets teruggebracht worden naar 7 - 5. De kansen werden maar niet afgemaakt namens DIO, waardoor Leeuwarden uitliep naar 10 - 6. Ook het slot was verreweg van mooi korfbal. Leeuwarden vocht voor de winst en scoorden nog driemaal, DIO kon weinig in brengen en daardoor kwamen er nog maar twee doelpunten voor de ploeg van coaches Wendy en Gjllke. Door dit verlies zakt DIO 2 een plekje naar beneden en staat nu derde, met een punt achter OKO/Bies 2. De doelpunten kwamen namens DIO vandaag van Marianne (4), Petra (2), Sjoerd (1) en Wilmar (1).
De volgende wedstrijd staat zondag aanstaande weer op het programma. De nummer twee van de poule OKO/Bies 2 komt dan langs in Oosterwolde. Voor DIO 2 een grote uitdaging om de tweede plek weer te heroveren.