DIO - VZK/Donkerbroek

Afgelopen zondag is de tweede wedstrijd van het veldseizoen gespeeld. Op het programma stond de derby tussen de twee Oostellingwerfse ploegen DIO Oosterwolde en VZK/Donkerbroek. Na het puntenverlies van vorige week was de thuisploeg gebrand op een overwinning. VZK/Donkerbroek heeft daarentegen vorige week een keurige overwinning behaald en wil deze goede lijn doorzetten.
Na een tussenstand van 8-4 werd de wedstrijd uiteindelijk 19-15 in het voordeel van DIO.
 
Beide teams wisten in de eerste fase van de wedstrijd de korf maar moeilijk te vinden. Uiteindelijk was het Wout-Jan Donker die middels een doorloopbal zijn team op een 0-1 voorsprong bracht. Chris Tuinstra wist de korf met een afstandschot te bereiken en zorgde voor een vakwissel. Angela Verbaarschot rondde een keurige doorloopbal af en bracht daarmee de stand op 2-1. Na een actie van Erik van Zanden kon Bart de Jong een uitstarter scoren waarmee de stand gelijk getrokken werd. In de fase die volgde kon DIO uitlopen naar een ruime voorsprong. Chris Tuinstra en Remco Schraa scoorden beide tweemaal en ook Sido Koonstra wist zich vrij te spelen waarna een doelpunt volgde. Jozina Donker verdiende namens VZK/Donkerbroek een strafworp die door Wout-Jan Donker afgerond werd. Voor rust scoorde Remco Schraa voor DIO en Bart de Jong namens VZK/Donkerbroek wat de ruststand op 8-4 bracht.
 
Na het fluitsignaal was het Wout-Jan Donker die het eerste doelpunt van de tweede helft op het scorebord zette, 8-5. Chris Tuinstra volgde zijn voorbeeld waardoor het verschil weer op drie doelpunten kwam. Voor de uitploeg scoorden Aukje Ekkels een kleine kans en Erik van Zanden een afstandschot. Chris Tuinstra was van afstand trefzeker waardoor de Haulenaren niet dichterbij konden komen. Wout-Jan Donker wist een vrije bal te versieren die benut werd door Jozina Donker. Door doelpunten van Remco Schraa, Jarno Wilms en Sido Koonstra kon de thuisploeg uitlopen naar een 13-8 voorsprong. Namens de uitploeg rondde Jozina Donker een kleine kans af waarna Remco Schraa een strafworp voor DIO benutte. Erik van Zanden bracht het verschil terug naar vier doelpunten door een afstandschot te scoren. Ditzelfde deed DIO-speler Sido Koonstra. Met twee afstanders van VZK/Donkerbroek (Wout-Jan Donker en Erik van Zanden) leek de uitploeg terug in het spel te komen. Een strafworp van Remco Schraa bracht hier echter verandering in. In de laatste fase van de wedstrijd werd door beide ploegen om- en om gescoord. Wout-Jan Donker benutte een strafworp waarna Sido Koonstra, Erik van Zanden, Remco Schraa en Wout-Jan Donker allen nogmaal van afstand trefzeker waren. Dit bracht de eindstand op 19-15.
 
Volgende week speelt DIO een uitwedstrijd tegen Leeuwarden. VZK/Donkerbroek speelt thuis tegen KORU uit Uffelte.
 

Laatste nieuws

Laatste verslagen