DIO 2 - WSS 3

DIO 2 heeft zondag, na de nederlaag vorige week tegen Hoogkerk 3, weer een zege geboekt. De bezoekende ploeg kwam uit Oude Pekela, een niet onbekende tegenstander voor DIO 2. Na een goede start van de eerste helft, was het in de tweede helft iets minder goed. Maar DIO 2 heeft uiteindelijk met 14 - 11 gewonnen van WSS 3.

Coaches Wendy en Gjilke besloten om weer eens het vak van schutter Henine in de aanval te laten starten. En hoe! Henine mocht direct met twee afstandsschoten haar team op een 2 - 0 voorsprong zetten. Nadat Petra zichzelf op een vrij gespeelde positie had gezet, werd de bal uiteindelijk doorgespeeld naar Brigit die met een afstandsschot voor de 3 - 0 zorgde. WSS mocht direct terugslaan door twee benutte doelpunten, waarvan één strafworp. Na bijna een kwartier speeltijd was het opnieuw Henine, die dit keer via een kleine kans tot scoren kwam. Voordat DIO met een opmars aan doelpunten kwam schoot WSS nog de 4 - 3 binnen. De show van Henine en Brigit kon beginnen. Brigit scoorde wederom van afstand een prachtig doelpunten binnen. Volgens de notulist van DIO, schoot Henine in de 17e minuut een "heule verre" doelpunt van afstand door de korf. De 7 - 3 werd daarna wederom door Henine gescoord. Een minuut later speelde Brigit zich zodanig vrij dat zij de 8 - 3 er in knalde. De afstandsschoten leken eindelijk weer eens vrienden te worden met DIO 2. Zowel Wilmar en Thyas scoorden schitterend met een afstandsschot. Met een ruime voorsprong leek DIO de pauze in te gaan, maar door wat stomme foutjes in de verdediging kwam WSS toch weer iets terug tot 10 - 6.
Beide coaches vertelden in de rust dat de openingsfase perfect was en de winst op deze manier wel binnen handbereik was. Maar WSS is WSS en kan elk moment toeslaan. Dus de tweede helft zou DIO echter weer opnieuw met dezelfde instelling van de eerste helft binnen de lijnen moeten treden.
Toch was WSS weer de ploeg die de doelpunten maakten na een stroef begin in de tweede helft van beide ploegen. De 10 - 9 zou de wedstrijd kantelen, maar WSS miste haar strafworp waardoor DIO nog steeds met twee verschil voor stonden. Pas in de 19e minuut kwam DIO weer tot scoren via een doorloopbal van Sjoerd. Even later zorgde Sjoerd voor opluchting door een afstandsschot te benutten. Carel testte in de slotfase nog even zijn sprintvermogen en passeerde met volle snelheid zijn tegenstander, waardoor Sandy de bal met gemak mee kon geven. Maar haar tegenstandster blokte de bal op een foutieve manier af, en de scheidsrechter floot terecht voor een strafworp. Sandy mocht via haar strafworp nog een doelpunt mee pakken. Zowel WSS als het scorend fenomeen Henine scoorden nog een doelpunt in de laatste minuten, maar de 14 - 11 overwinning voor DIO kon in stand worden gehouden. DIO behoudt haar tweede plek in de reserve 3e klasse A.
Volgende week zal DIO 2 samen met DIO 1 afreizen naar Leeuwarden.