Koru - DIO

Deze zondag werd de veldcompetitie weer hervat voor de equipe van DIO, met meteen een belangrijke wedstrijd op het programma. Er moest afgereisd worden naar Uffelte voor een wedstrijd tegen medekoploper KORU. Na een 10-11 ruststand werd uiteindelijk een eindstand van 19-18 bereikt.

DIO wist sterk aan de kraker te beginnen en pakte al vrij snel een voorsprong van 0-3 door doelpunten van Remco Schraa (2) en Sido Koonstra. Dit terwijl de blauwhemden uit Uffelte een strafworp niet wisten te benutten. Na deze sterke start wist de thuisploeg zich te herpakken en mee te scoren met DIO, waarbij de marge rond de 3-4 punten bleef voor de blauwhemden. Dit leidde tot een 5-9 voorsprong voor de Oosterwoldenaren, met scores voor Chris Tuinstra, Remco Schraa en Angela Verbaarschot. Helaas wist DIO dit niet de gehele helft vol te houden: In de laatste periode van de eerste helft haperde de scoringsmachine en wist KORU met 4 achtereenvolgende doelpunten de score van 6-11 naar 10-11 te trekken.

In de pauze hamerde coach Arjen Vissia erop dat het goeie spel van de beginfase opnieuw gevonden moest worden, om te wedstrijd over de streep te trekken. De spelers namen dit goed op en in de tweede helft wist de PERO-formatie het initiatief weer te nemen:  Mooie afstandsgoals van Remco Schraa, Sido Koonstra en Chris Tuinstra brachten het verschil weer terug op 4. Toch was de wedstrijd nog niet op slot gegooid, want de ploeg uit Uffelte wist in de daaropvolgende aanvallen twee scores te maken, wat leidde tot een 12-14 stand. Toch pakte DIO het in deze fase weer goed op, het kreeg enkele strafworpen mee die prima afgerond werden en Sido Koonstra wist een mooie uitstartbal te benutten. Na deze tussensprint was de 13-17 en leek de winst wel bijna binnen voor DIO. Maar, net als in de eerste helft zwakten de blauwhemden enorm af in de laatste fase: Foute beslissingen leidden tot weinig kansen en snel balverlies, waar KORU goed van wist te profiteren. De thuisploeg wist liefst zes keer achter elkaar de scoren en de wedstrijd te kantelen. Jarno Wilms scoorde in de laatste minuten nog een kleine kans maar dit mocht niet meer baten. De eindstand was bepaald op 19-18 en de ploeg uit Oosterwolde moest naar huis met lege handen, ondanks dat ze bijna de gehele wedstrijd op voorsprong hadden gestaan.

DIO zal zich volgende week moeten herpakken in de thuiswedstrijd tegen streekgenoot VZK, om nog zicht te moeten houden op een kampioenschap in de 3e klasse.