Sparta (Ze) - DIO

DIO moest zich afgelopen zaterdag met een winst partij veilig stellen voor een langer verblijf in de 2e klasse door te winnen van Sparta Zevenhuizen, een ploeg die ook nog niet veilig stond. Bij winst zou de ploeg 3e worden in een poule die je op zijn minst als de "poule des doods" mocht noemen.
In een matige wedstrijd was DIO uiteindelijk niet opgewassen tegen een Sparta dat in de 2e helft slagvaardiger was dan DIO.
 
DIO deed zich zelf in de eerste helft veel tekort door legio kansen niet door het gele korfje te deponeren en daardoor verzaakte Sparta in de eerste helft op een ruime achterstand te zetten, wat echt wel had gekund en gemoeten. Sparta dat zich al vroeg in wedstrijd de kunst van het achterverdedigen toonde probeerde DIO hiermee van de wijs te brengen. Qua spel had DIO hier rekening mee gehouden en ging daar behoorlijk mee om.
 
In de rust die inging met een voetbal tussenstand heerste vooral de teleurstelling van de gemiste kansen uit de eerste helft, en die teleurstelling was begrijpelijk. Op zich was er in dat opzicht nog niks aan de hand maar had het zich wel stevig in de koppies van de ploeg genesteld. In de 2e helft waar ook aan het begin weer goede kansen weer onbenut werden gelaten toonde Sparta aan wel scherper te zijn en makkten hun kansen wel af. Langzaam zakte het geloof voor een positief resultaat weg uit de PERO formatie en ging de wedstrijd als de bekende nachtkaars uit.
 
Degradatie naar 1 seizoen 2e klasse een feit. Met 11 punten waarmee je in alle andere 2e klassen ruim behouden was gebleven was het wel even een hard gelach. Want als nieuwkomer op de laatste dag kans hebben om 3e te kunnen worden en bij verlies te degraderen wie kan dat nou bedenken. Het seizoen terug kijkend hoort DIO best thuis in deze klasse want de ploeg heeft nog rek en potentie om een goede 2e klasser te zijn.
 
TOCH BEHOUDEN VOOR 2E KLASSE !!
 
Al met al toch nog goed nieuws aan het eind van het zaalseizoen. Vanwege het terug trekken van WK uit de competitie mag DIO als beste nummer 7 van NEDERLAND in de 2e klasse blijven ballen. Eigenlijk wel een mooie beloning voor de ploeg die heeft aangetoond dit niveau aan te kunnen.
 
SELECTIE DIO HEEFT GESLAAGD ZAALSEIZOEN !!
 
Door het behoud van ons plekje in de 2e klasse ook al is het niet de meest logische weg, en de promotie van het 2e na een prima 2e plek achter dos 46 kunnen we toch spreken
van een mooi resultaat en dus een goed zaalseizoen voor DIO !!
 
Op naar het veld waar DIO 1 ook op koers ligt voor promotie naar de 2e klasse, en waar het 2e keurig 2e staat in de res. 3e klasse en moet proberen dat plekje te verdedigen om ook 
het veldseizoen voor de DIO selectie tot een succes te mogen maken.
 

Laatste nieuws

Laatste verslagen