DIO - Vitesse

DIO heeft afgelopen zondag in Oosterwolde een goede indruk achter gelaten tegen Vitesse. In sporthal "de Boekhorst" was winnen noodzakelijk om alles in eigen hand te houden voor handhaving in de 2e klasse A zaal. In de eerste helft had DIO het overwicht, aanvallend was er strijd en de defensie stond sterk. De druk van Vitesse werd in de tweede helft groter, maar DIO bleef koel en door de 19 - 15 overwinning is DIO gestegen naar plek vier, met nog één wedstrijd te gaan.

In een goed gevulde sporthal werd door voorzitter Pieter Nieuwhof de spelers van beide ploegen voorgesteld. De spelertjes van (kampioen) DIO D1 mochten deze dag meelopen bij de teampresentatie. Dit was een groot succes. Chris mocht via een strafworp het eerste doelpunt van de wedstrijd voor zich winnen. Vitesse antwoordde daarna vlot met twee doelpunten. DIO wist dat er gereageerd moest gaan worden, doordat Vitesse een sterke comeback de laatste weken in de competitie heeft laten zien. Met nog vers in het geheugen de teleurstellende nederlaag tegen Vitesse in Beilen, scoorde Jarno via een afstandsschot de gelijkmaker weer binnen. Een kleine kans voor Sido en een afstandsschot van Chris werden vervolgens bekroond met een doelpunt. Met opnieuw een strafworp voor Vitesse bleef de ploeg uit Beilen nog in het spoor van DIO. Jarno mocht wederom met een afstander zijn doelpunt maken via een mooie diagonale bal van Manon. De slotfase van de eerste helft stond geheel in het teken voor de ploeg van coach Vissia. DIO imponeerde met een reeks belangrijke doelpunten. Twee doorloopballen uit de ruimte van Manon en Petra, twee kleine kansen van Manon, een afstandsschot van Linda en een strafworp voor Chris werden allemaal beloond. Beide ploegen gingen de rust in bij een 11 - 5 voorsprong voor DIO.
In de tweede helft mocht Vitesse driemaal op rij scoren. DIO moest wederom reageren om de mooie voorsprong niet uit handen te geven. Zowel Remco, Petra en Chris deden dat kunstje vervolgens met een afstandsschot. Vitesse haperde met de afronding, waarna Jarno en Sido opnieuw tot scoren kwam bij een 16 - 9 voorsprong. De ploeg uit Beilen werd uiteindelijk in de slotfase sterker en ging weer scoren, en voor DIO was die redelijke voorsprong ontzettend van belang. Manon en Linda scoorden nog met een afstandsschot. Vitesse drukte nog door bij een tussenstand van 18 - 15. Het slotdoelpunt kwam op naam van Linda. DIO wint daarmee met 19 - 15 van Vitesse en stijgt van plek zeven naar plek vier.
Het blijft al met al een spannende zaalcompetitie waarin van alles gebeurde de laatste weken met de stand. Op zaterdagavond 12 maart heeft DIO haar laatste wedstrijd van dit zaalseizoen in Leek en heeft alles in eigen hand. Een overwinning tegen Sparta zou volgens het boekje genoeg moeten zijn voor handhaving in de 2e klasse!