DIO 2 - DOS '46 5

DIO 2 heeft zondag thuis in Oosterwolde verloren van koploper DOS '46 5. De ploeg uit Nijeveen heeft daardoor het kampioenschap binnen gesleept uit deze poule. Zowel DIO 2 als DOS '46 5 zullen promoveren naar de reserve 3e klasse ZAAL! De eerste helft kon DIO nog redelijk in het spoor blijven van de ploeg uit Nijeveen, de fase richting het rustsignaal domineerde DOS '46 zodat DIO in de tweede helft nog flink aan de bak moest om nog een punt in de wacht te slepen. Dat bleef echter uit.

DOS '46 kwam al gauw op een 0 - 2 voorsprong. Met twee afstandsschoten zorgde Sjoerd voor de aansluiting. Marian en Marianne schoten van afstand twee belangrijke doelpunten binnen. Maar DOS '46 kwam dit keer ook langszij bij een stand van 4 - 4. Marian kon nogmaals via een afstandsschot DIO aan de leiding brengen. Vervolgens was het voor DIO even kijken waarom de ploeg uit Nijeveen kampioen wilden worden. Een reeks van zes doelpunten werden benut door DOS '46. De schade werd iets minder nadat Sjoerd en Marianne nog tweemaal tot scoren kwam. Het voltallige team van DOS '46 bepaalden nogmaals met een aantal doelpunten voor een ruststand van 7 - 12.

In de rust waren beide coaches Wendy en Gjilke een beetje teleurgesteld vanwege de ruststand. De defensie van DIO oefende minder druk dan voorgaande wedstrijden waardoor DOS '46 vrij gemakkelijk het spel konden bepalen.

Na de rust werd Hendrik-Jan in gebracht voor Thyas die een lichte knieblessure over had gehouden van de eerste helft. DOS '46 opende direct met een doelpunt. Daarna scoorde Carel via een afstandsschot voor de 8 - 13. Marian knalde even later opnieuw raak met een schot van afstand. Daarna was het een over en weer van doelpunten van beide ploegen. Afstandsschoten van Sjoerd en Henine werden benut. DOS '46 bleef door scoren. Een doorloopbal van Marian zorgde voor de 13 - 17. De fase waarin DIO beter in de wedstrijd kwam, maar het niet meer lastig kon maken voor de kampioenen uit Nijeveen. Marianne en Hendrik-Jan knalde van afstand nog de bal door de korf en Sjoerd kon met een doorloopbal nogmaals een keer de bal door de korf gooien. DOS '46 wint uiteindelijk terecht met 16 - 22.
DIO 2 zal haar laatste zaalwedstrijd op 13 maart spelen in Zuidlaren tegen Ritola 4.