ZKC '19 4 - DIO 2

DIO 2 heeft zondag door de overwinning op ZKC '19 4 weer een plekje veroverd in de reserve 3e klasse voor het zaalseizoen 2016 / 2017. Minimaal één puntje was nodig voor de resterende drie zaalwedstrijden om minimaal als tweede van de poule te eindigen. De eerste helft tegen ZKC '19 4 verliep zonder enige problemen bij een 2 - 9 ruststand. Na rust werd de ploeg uit Zuidwolde wakker, maar dat was te laat om het DIO 2 nog lastig te maken. Met een 10 - 16 overwinning na het eindsignaal, waren de sporttassen snel ingepakt om vervolgens met z'n allen naar Leek te reizen om het eerste team bij te staan, ook dat is met een overwinning gelukt. Het (promotie)feestje zal zeker nog op korte termijn gevierd worden!

De eerste helft verliep dus vlekkeloos in Zuidwolde voor het team uit Oosterwolde. Marian mocht de score openen via een vrije bal, en vlak daarna kon Wilmar zijn kleine kans benutten en zette zijn team vlot op een 0 - 2 voorsprong. Henine deed dat doelpuntenkunstje in volgorde nog eens rustig over. Een vrije bal en een kleine kans waren keurig afgerond en stond er een comfortabele 0 - 4 op het scorebord. Een toegekende strafworp voor ZKC '19 zorgde voor het eerste doelpunt van de thuisploeg. Een dollemansrit bij een vlotte doorloopbal van Sjoerd kwam prima tot zijn recht en werd verzilverd tot een doelpunt. Henine mocht daarna opnieuw met een vrije bal de score verhogen naar 1 - 6. Ook ZKC '19 scoorde uit een vrije bal maar tot een spannend slot leidde dat echter niet. Een poging tot een vrije doorloopbal van Sjoerd werd abrupt afgestopt door zijn tegenstander, waardoor de lenzen spontaan uiteen flarden. Nadat operatie lens was geslaagd, kon Sjoerd alsnog via een afstandsschot tot scoren komen. Show Sjoerd ging door en kwam opnieuw tot een doelpunt bij een kleine kans. Het slotdoelpunt kwam van Thyas, met een koelbloedig afstandsschot kon DIO bij een 2 - 9 voorsprong rustig de pauze in.
Coach Wendy was tevreden. Hoewel ZKC '19 weinig tot geen druk gaf in de eerste helft was DIO daardoor ook rustig aan het spelen, het mocht echter wel wat fanatieker de tweede helft.
Na het beginsignaal opende ZKC '19 sterker en sterker en ging doelpunten scoren. Een kleine kans van Brigit werd gescoord, en Petra knalde nog de 4 - 11 van afstand binnen. Daarna mocht ZKC '19 het initiatief op zich nemen en kwamen met drie doelpunten op rij terug tot 7 - 11. Aanleiding vanaf de kant voor een wisselbeurt was geboren. Marianne mocht het roer van Petra overnemen, en scoorde daarna met een afstandsschot de 7 - 12. De laatste fase van de wedstrijd ging het om en om. Een bijna zittend afstandsschot van Sjoerd en een doorloopbal van Marian werden verzilverd met een doelpunt bij een stand van 8 - 14. Ondanks dat de laatste minuten de winst binnen handbereik was scoorde ZKC '19 echter ook door. De tegenstandster van Marianne koos voor een andere technische defensie, waarna Carel via een slim balletje oog had voor Marianne die via een kleine kans haar tweede doelpunt mocht maken. Het allerlaatste doelpunt werd benut via een kleine kans van Sjoerd. De eindstand kwam daarmee op een 10 - 16 overwinning voor DIO. De tweede plek is een feit en volgend zaalseizoen mag er weer in de reserve 3e klasse worden gekorfbald!

Volgende week volgt echter nog een wedstrijdthriller, koploper DOS '46 5 komt dan op bezoek in Oosterwolde.