Rodenburg - DIO

Afgelopen zondagmiddag moest DIO aantreden tegen Rodenburg in Leek. Gezien de stand in de competitie een zeer belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, sinds deze beide nog niet veilig zijn voor degradatie. Na een enerverende wedstrijd met een gelijke ruststand (10-10) wist de formatie uit Oosterwolde aan het langste eind te trekken: 15-16.

Voor de wedstrijd begon, wist DIO al dat er gewonnen moest worden in de Rodenburghal. De stand was namelijk zo, dat minstens twee en misschien zelfs alle drie van de laatste wedstrijden gewonnen moeten worden.  Toch was het Rodenburg dat als eerste een score op het bord wist te zetten: Na een gemiste strafworp werd een schot van afstand wel verzilverd. Daarna werd er om en om gescoord, door scores van Remco Schraa en Chris Tuinstra werd een stand van 3-3 bereikt. Hierna wist de thuisploeg een gaatje te slaan, en keek de PERO-formatie tegen een 7-4 achterstand aan. Hierna liet DIO, dat voor de gelegenheid in het zwart speelde, zien dat het over een sterk staaltje veerkracht beschikt. Door 4 achtereenvolgende doelpunten van Linda Veenstra, Remco Schraa (2x) en Chris Tuinstra, werd de achterstand omgezet in een voorsprong. Rodenburg liet het hier niet bij zitten, en met enkele scores voor beide teams in de laatste minuten van de eerste helft werd een ruststand van 10-10 bereikt.

In de rust gaf coach Arjan Vissia aan dat de wedstrijd op een kantelpunt lag. Rodenburg begon wat te verzwakken, en als de verdedigende fouten eruit werden gehaald,  was de winst binnen bereik.
In de tweede helft was het DIO die het eerste gaatje wist te slaan. Remco Schraa wist een afstandsschot te benutten, maar het aanvalsvak wist hierna niet door te drukken en uiteindelijk wist Rodenburg waar aan te sluiten: 11-11. Hierna wist DIO wel uit te lopen, door een mooie actie van Sido Koonstra kon hij een kleine kans benutten, waarna Chris Tuinstra een vrije bal wist te scoren. Rodenburg was nog niet verslagen, door een benutte strafworp kwam de thuisploeg terug op 12-13, maar een afstandsschot van Jarno Wilms en een mooie omdraaibal van Linda Veenstra zette DIO op een comfortabele 12-15 voorsprong met nog 9 minuten te spelen. Rodenburg besloot dat het tijd was om enkele oudgedienden in te zetten om een overwinning te forceren, en wisselde de helft van het team. Dit leidde tot twee verre afstandgoals, maar door een goal van Remco Schraa bleef DIO twee punten marge houden. Rodenburg scoorde in de laatste minuut nog door middel van een strafworp, maar dit was te laat, en na een laatste aanval van DIO werd er afgefloten: 15-16.

In poule 2A ligt alles nu nog open, DIO staat slechts 1 punt achter op 4 andere teams, en er zal de komende twee weken hard moeten worden gestreden om een van deze teams te passeren op de ranglijst. Volgende week speelt DIO thuis tegen Vitesse, publiek voor deze belangrijke wedstrijd is zeer welkom!