DIO - Wez Handich/DOW

De korfballers van DIO speelden afgelopen zondag thuis tegen koploper Wez Handich/DOW. Tijdens de vorige ontmoeting konden de Oosterwoldenaren in met name de eerst helft goed mee komen met de ploeg uit Rottevalle. DIO deed het zondag beter en bezorgde Wez Handich/DOW een lastig middag. Trainer/coach Arjan Vissia heeft zijn ploeg voor de alles beslissende eindfase gewijzigd en liet Angela Verbaarschot starten op de plek van Marianne Veenstra.

Het zag er in de eerste minuten niet gunstig uit voor DIO. Wez Handich/DOW liep al vrij snel uit naar een 1-5 voorsprong. Het eerste doelpunt aan de kant van DIO werd door Remco Schraa gemaakt. Hierna zorgde Manon Bel van afstand voor de 2-5. Vervolgens scoorden beide teams steeds om en om en hield Wez Handich/DOW een voorsprong van vier doelpunten. De doelpunten in deze fase werden gemaakt door Petra Mulder, Remco Schraa en tweemaal Chris Tuinstra. Het duurde tot aan een stand van 6-10 voordat DIO weer dichterbij kon komen. DIO wist de marge via Petra Mulder en Chris Tuinstra te verkleinen naar twee doelpunten wat resulteerde in een 8-10 tussenstand. De ploeg van trainer/coach Arjan Vissia kreeg steeds meer grip op de tegenstander en ging zichzelf ook belonen voor het goede spel. In het slot van de eerste helft scoorde de thuisclub tweemaal en de tegenstander driemaal. Namens DIO scoorden wederom Manon Bel en Chris Tuinstra. De stand na een leuke en boeiende eerste helft was 10-13.

De Oosterwoldenaren starten zoals wel vaker gebeurd sterk aan de tweede helft. Remco Schraa scoorde van afstand en bracht de stand op 11-13. Hierna deed Wez Handich/DOW wat terug maar het was Sido Koonstra die een kleine kans verzilverde en de marge op twee doelpunten hield. De ploeg uit Rottevalle wist deze voorsprong tot aan de stand van 15-17 te behouden. De doelpunten aan DIO zijde werden door Jarno Wilms, Sido Koonstra en Manon Bel gemaakt. In de fase die volgde wist DIO de tegenstander op één doelpunt te naderen. Het was wederom de sterk spelende Sido Koonstra die een kleine kans verzilverde en de stand op 16-17 bracht. Na een doelpunt van Wez Handich/DOW was het opnieuw Manon Bel die scoorde en de marge weer op één verschil bracht. Vanaf dat moment wist de ploeg uit Rottevalle de marge weer te vergroten en uit te lopen naar een 17-21 tussenstand. DIO gaf zich nog niet gewonnen en knokte zich via Remco Schra, Jarno Wilms en Chris Tuinstra weer terug. In de spannende laatste minuut van de wedstrijd kreeg DIO drie kansen op de gelijkmaker maar het juiste geluk was helaas niet aanwezig. Dit resulteerde uiteindelijk in een 20-21 eindstand.

DIO kan terug kijken op een prima gespeelde wedstrijd wat vertrouwen geeft voor de laatste drie wedstrijden van de competitie. De eerstvolgende tegenstander is KC Rodenburg uit Leek/Tolbert.