DIO 2 - KIOS (R) 3

Voor DIO 2 stond er zondag een pittig thuisduel op het programma. De nummer 3 van de poule kwam op bezoek, en daar zou DIO 2 echter iets recht mee moeten zetten n.a.v. het dure gelijkspel tegen KIOS 3 in Ruinerwold. Een wisselvallige eerste helft met weinig doelpunten en een sterke eindsprint heeft uiteindelijk tot een terechte overwinning geleid.

Wilmar bracht met een afstandsschot het openingsdoelpunt voor zijn rekening. De tweede was daarna in de maak namens Marianne. DIO opende sterk en KIOS was nog even de boel aan het organiseren. Met opnieuw twee afstandsschoten van Wilmar en Sandy kwam er al vlot een klein verschil op het scorebord bij een stand van 4 - 1. Eén ding was zeker, onderschat KIOS niet. Waarbij DIO halverwege de eerste helft tal van kansen creëerde, lukte het maar niet om de score verder op te bouwen. KIOS kwam in de loop van de wedstrijd weer in vorm en haakte aan tot 4 - 4. Dit was tevens de ruststand.

In de pauze vertelden coaches Wendy en Gjilke dat de kansen echter in het voordeel van DIO lagen, en dat er een sterk offensief/verdedigend team stond namens de thuisploeg. . De bal zou vanzelf wel weer door de korf moeten vallen. Met iets meer rust en vertrouwen zou de 2e helft de ommekeer moeten zijn.

KIOS opereerde direct na het begin van het fluitsignaal en kwam op een 4 - 5 voorsprong. Daarna waren de afstandsschoten van DIO wederom gegund voor DIO, zowel Sjoerd als Henine knalde er op los en even later zorgde Sandy met een doorloopbal voor de 7 - 5. KIOS drukte nog even door, maar Wilmar kon ook (inmiddels alweer) met een schot van afstand tot scoren komen. Een ruime voorsprong zat er nog steeds niet in bij DIO maar het vertrouwen straalde inmiddels wel weer. KIOS kon nog even terug komen tot 8 - 7, waarna DIO eindelijk weer vleugels kreeg en de druk verdedigend minder werd bij het team uit Ruinerwold. Zowel Henine, Sjoerd en Carel wisten de score nog zodanig op te bouwen dat een overwinning in de maak was bij een 12 - 7 tussenstand in de slotfase. Uiteindelijk wint DIO met 12 - 9 van KIOS.
Door deze overwinning staat DIO 2 op een stevige tweede plek in de reserve 4e klasse en slaat een gat van zes punten op de nummer drie KIOS 3. Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt een comeback in de reserve 3e klasse volgend zaalseizoen zeer groot. Minimaal een puntje tegen ZKC '19 4 volgende week in Zuidwolde zou al voldoende zijn. De kampioen in deze klasse lijkt weggelegd voor het team van DOS '46 5 die met een punt boven DIO 2 staat met één wedstrijd minder gespeeld.