Quick '21 - DIO

DIO mocht afgelopen zaterdagavond aantreden tegen de korfballers uit Burgum. DIO wist sterk te beginnen aan de wedstrijd, maar de voortvarende start maakte al gauw een ommekeer. DIO ging in de rust de kleedkamers in met een 12-7 achterstand. In de tweede helft begon DIO wederom sterk, maar ook deze keer kon DIO het goede spel niet vasthouden. In de laatste minuten werd nog veel gescoord door Quick ’21. De scheids floot af met een eindstand van 23-15.

DIO begon de eerste tien minuten van de wedstrijd sterk. Chris Tuinstra scoorde in de eerste aanval een fraaie afstander. Kort daarna mocht hij vanaf de stip aanleggen nadat Sido Koonstra verkeerd werd afgestopt.  De ploeg uit Burgum was in het begin van de wedstrijd niet scherp en daar maakte DIO dan ook gebruik van. Manon Bel wist door snelle bewegingen een doorloopbal zonder moeite af te ronden. Hierna was het Chris Tuinstra die nogmaals van afstand scoorde en de 1-4 op het scorebord zette. Op dit punt was er een ommekeer, DIO verzwakte en Quick nam het voortouw door 4 maal van afstand te scoren.  Petra Mulder gaf gehoor door van afstand te scoren en Manon Bel kreeg door een fout van haar tegenstandster een strafworp mee die door Remco Schraa werd verzilverd. Wederom antwoorde Quick met veel tegendoelpunten. Linda Veenstra legde van aftand aan, maar ook Quick wist nog twee vrije ballen door de korf te gooien. Dit resulteerde in een 12-7 ruststand.

Coach Arjan Vissia begreep niet waarom zijn team de voorsprong zo gemakkelijk naast hun liet liggen. In de tweede helft van de wedstrijd moest de ploeg uit Oosterwolde hard aan de bak wilden zij punten mee naar huis nemen.

Met twee afstandsschoten van Remco Schraa en Sido Koonstra werd de tweede helft goed begonnen. Helaas resulteerde dit niet in een inhaalslag voor DIO, de tegenpartij wist drie maal op rij te scoren. Chris Tuinstra mocht aanleggen voor een vrije bal en Linda Veenstra was van afstand trefzeker. Ook Remco Schraa wist een vrije bal af te ronden, waarna Quick twee maal wist te scoren. DIO kwam moeilijk tot scoren en Arjan Vissia besloot twee reserve dames van DIO warm te laten lopen. Met nog 12 minuten op de klok werden Manon Bel en Linda Veenstra verdienstelijk vervangen door Angela Verbaarschot en Henine Tuinstra. De wedstrijd ging gestaag door en Petra Mulder wist nog een afstandsschot te maken. Remco Schraa was zijn heer te slim af en scoorde een doorloopbal en kort daarna mocht hij op 2.5 meter een strafworp verzilveren. In het slot  van de wedstrijd wist Quick vijf maal van afstand te scoren. De eindstand bedraagt 23-15.

DIO blijft hierdoor in de gevarenzone en zal tot het einde van het zaalseizoen moeten vechten om te kunnen handhaven in de tweede klas. Volgende week zondag speelt DIO thuis tegen de koploper Wêz Handich/DOW 1.