Wordt Kwiek - DIO

Afgelopen zondag moesten de korfballers van DIO aantreden tegen de korfballers van Wordt Kwiek (WK). Door een wedstrijdruiling vorig jaar ten gevolge van lekkage in de hal werd deze wedstrijd nu wel in Jubbega gespeeld. DIO speelde een prima eerste helft, maar moest in de rust al tegen een achterstand aankijken van 15-11. Een wat matigere tweede helft resulteerde dan ook in het voordeel van WK op de eindstand. Op het laatste signaal stond er een 26-18 op het scorebord.

WK begon voortvarend en wist binnen vijf seconden te scoren van behoorlijke afstand. Linda Veenstra wist in de daarop volgende aanval de stand weer gelijk te zetten. De doelpunten vielen razendsnel na elkaar. Na twee scores van WK mocht Chris Tuinstra vanaf de stip aanleggen nadat Linda Veenstra foutief werd afgestopt. Twee scores van WK werden opgevolgd door Remco Schraa en Chris Tuinstra van afstand. De roodhemden wisten de korf makkelijk te vinden. Remco Schraa was van afstand trefzeker en Sido Koonstra met een doorloopbal, 7-6. Nadat WK weer het gat van twee hadden gevonden, vonden de heren Remco Schraa en Jarno Wilms beide van afstand de gele mand. WK pakte weer de voorsprong maar Chris Tuinstra zorgde voor de gelijkmaker. Helaas blessureleed in DIO-kamp. Manon Bel die haar plek prima liet zien in de wedstijd maakte een misstap en moest noodgedwongen het veld verlaten, waar Angela Verbaarschot haar plaats mocht innemen. Wordt Kwiek liet de Oosterwoldenaren zien dat er niets te halen viel in Jubbega en scoorde viermaal oprij. Remco Schraa en Sido Koonstra legden van afstand aan, naast twee scores van WK wat resulteerde in een ruststand van 15-11.

De blauwhemden hadden een prima eerste helft afgelegd. Coach Arjan Vissia bracht een peptalk en gaf absoluut aan niet te hoeven verliezen vandaag. Helaas doet de eindstand anders blijken.

Wordt Kwiek startte sterk en wisten driemaal de gele mand te vinden. Petra Mulder wist iets terug te doen door van afstand te scoren. Een aantal ongelukkige afvallende ballen brachten DIO ook niet veel geluk. Vrije ballen werden er genoeg gegeven aan de rode kant en die werden dan ook benut door de korfballers uit Jubbega. Bij een stand van 21-12 mocht Chris Tuinstra aanleggen van tweeëneenhalve meter nadat Petra Mulder foutief werd afgestopt. Schraa en Tuinstra deden de marge verkleinen naar 7. In deze fase kreeg de PERO-formatie wat moed. Sido Koonstra rondde een uitstartbal af, Remco Schraa een doorloopbal en een strafworp nadat Marianne Veenstra op de handen werd gezeten bij een omdraaibal, 22-18. Het geroutineerde Wordt Kwiek beslisten deze wedstrijd en scoorden viermaal.

Ondanks dat de eindstand van 26-18 iets doet vermoeden dat DIO niet een beste wedstrijd speelde, mag dat zeker niet zo genoemd worden. Er zijn leerpunten, maar die zijn er altijd. DIO is niet uit de gevarenzone, twee ploegen degraderen direct uit de tweede klasse. Met 7 punten is DIO niet veilig maar zal er volgende week opnieuw gestreden worden. Er wordt dan zaterdagavond gekorfbald in Burgum tegen Quick’21 om 19:25 uur.