DIO 2 - Kinea 2

Afgelopen zondag heeft DIO 2 zich hersteld na de nederlaag vorige week tegen WSS 3. Thuis in sporthal de Boekhorst werd in speelronde 9, Kinea 2 opzij gezet met een 15 - 6 overwinning.

Via een overtreding op Brigit, mocht Petra via een strafworp het eerste doelpunt van de wedstrijd op haar naam schrijven. Even later schoot schutter Sjoerd van afstand de 2 - 0 binnen. DIO kreeg direct in de eerste minuten al vorm en mocht vrijuit spelen van Kinea. Een snelle doorloop van Angela naar de korf werd bekroond met een doelpunt. Sjoerd liet nog maar eens zien, om met een schot uit het boekje, zijn doelpunt van afstand opnieuw mee te pakken. Waarin Kinea nog haar kansen moest afronden, stond Sjoerd alweer klaar om via een schitterende actie naar binnen, zijn doelpunt te verzilveren met een OneHander. Maar Kinea kwam weer even terug tot 5 - 3 en DIO wist dat scoren vandaag echter een belangrijke opgave was. Een doorloopbal van Brigit kwam op een juiste timing. Vlak voor het rustsignaal knalde Sjoerd van afstand de 7 - 3 binnen.

In de rust waren coaches Wendy en Gjilke tevreden. We hadden al vele verbeteringen verricht dan de afgelopen twee wedstrijden.

Na rust straalde DIO vertrouwen uit en stond opnieuw sterk te verdedigen. Een mooi herenactie van Thyas en Carel werd beloond met een doelpunt. Via een klein kansje scoorde Carel de 8 - 3 voor zijn ploeg binnen. Angela mikte in de volgende aanval van afstand het negende doelpunt door de korf. Zet Sjoerd in de punt, dan was er geen verdediger tegen opgewassen deze wedstrijd, conclusie 10 - 3. Opnieuw een overtreding in de korfzone waardoor Petra met een strafworp haar tweede doelpunt kon noteren. Kinea wist daarna tweemaal op rij te scoren tot 11 - 5. Sjoerd stond daarna alweer te trapppelen om zijn tegenstander te dollen en ging wederom voor een doorloopbal, die uiteraard opnieuw met een OneHander afgerond. Later deed Wilmar dat nog eens stilletjes over waarna er een stabiele 13 - 5 voorsprong op het scorebord stond. Kinea wist in de slotfase nog eenmaal te scoren. De laatste minuten brachten de coaches A junior Lieke binnen de lijnen, die daarna schitterend tot scoren kwam via een doorloopbal. Het laatste doelpunt kwam op naam van onze Man of the Match Sjoerd.

Volgende week zondag gaat de jonge groep van DIO 2 naar Oldeberkoop voor de wedstrijd tegen Lintjo 3.