WSS - DIO

De korfballers uit Oosterwolde reisden afgelopen zondag naar het wit gesneeuwde Oude Pekela. Doordat er een framebreuk in de wedstrijdpaal ontstond tijdens een voorgaande wedstrijd, besloot scheidsrechter Teun Jan Kootstra uit Assen om de wedstrijd in de Eexterhal te Scheemda te laten spelen.

Na een lang wachtende middag begon de wedstrijd om 15.45 in het voordeel van DIO. Remco Schraa benutte een vrije bal. WSS reageerde door middel van meerdere doelpunten, maar Remco Schraa wist nogmaals de korf te vinden. Zo werd er om en om gescoord door beide partijen. Linda Veenstra scoorde een kleine kans waarna Jarno Wilms onterecht een strafworp tegen kreeg. WSS benutte deze kans, 7-5. Na een doelpunt van WSS wist Chris Tuinstra de stand weer op gelijke hoogte te brengen door twee maal een afstandschot er in te leggen. Net iets voor tijd liet DIO zich van haar sterke kant zien tegen het altijd fysieke WSS en ging met een 9-10 voorsprong de rust in.

Na een peptolk van coach Arjan Vissia ging DIO optimistisch het veld weer in. WSS liet duidelijk merken dat zij zich nog niet gewonnen gaven, waardoor het voor DIO moeilijk werd om een gat van twee doelpunten te vinden. De scheidsrechter, die het fysieke spel van WSS te veel toeliet, maakte het er voor DIO niet makkelijker op. Ondanks dit bleef DIO kalm en creëerde voldoende kansen. Na doelpunten van Jarno Wilms en Petra Mulder, wist WSS het gat steeds weer te dichten. Manon Bel scoorde een mooie kleine kans na een goed uitgespeelde actie van Marianne Veenstra, wat de stand bracht op 14-15. WSS hield vol en kwam terug. Sido Koonstra werd een doelkans ontnomen waarna Chris Tuinstra vanaf de stip mocht aanleggen. Tot in de laatste minuut bleef het spannend. Kootstra besloot nog om een heer van WSS geel te geven, omdat hij maar bleef klagen en protesteren. Vissia liet Henine Tuinstra nog in het veld komen om de voorsprong te pakken, wat resulteerde in een door Remco Schraa gescoorde strafworp, 16-17. De laatste minuut leek eindeloos te duren, WSS bleef knokken. Na een foute beslissing van de scheidsrechter scoorde WSS in de laatste seconden nog een strafworp..

De wedstrijd eindigt in een 17-17 gelijkspel. Na  puntverlies blijft DIO toch de aansluiting houden in de tweede klasse. Ook aanstaande zondag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma. DIO speelt dan om 14.20 uur in sporthal de Kompenije tegen Wordt Kwiek uit Jubbega.