WSS 3 - DIO 2

In Oude Pekela heeft DIO 2 in een zeer matige wedstrijd met 10 - 8 verloren van WSS 3. De eerste helft verliep stroef voor beide ploegen. De tweede helft verliep ook al niet al te scherp waardoor WSS 3 de beter werd om de score iets op te krikken, om vervolgens om te zetten naar winst.

Marian scoorde al vlot via een doorloopbal het openingsdoelpunt, waarna WSS al gauw volgde voor de gelijkmaker. Afstandsschoten van Henine en Thyas werden allebei verzilverd maar WSS liet zich niet afschrikken en achtervolgde. Petra scoorde via een strafworp de 3 - 4 binnen. Fases waarin beide ploegen onder de maat korfbalden, en kansen die werden gecreëerd waren niet zuiver genoeg. In de slotfase was het niet anders, de gelijkmaker kwam opnieuw van WSS. Door een afstandsschot van Thyas kon DIO met een magere 4 - 5 voorsprong de rust in.
Het begin van de tweede helft was voor DIO onder niveau. WSS scoorde driemaal op rij en kwam daarmee op een 7 - 5 voorsprong. Een afstandsschot (inclusief doelpunt) van Sandy bracht langzaam aan weer hoop. Kansen bleven echter komen. Door een zeer scherpe bal onderschepping van Sjoerd, waardoor de heren van WSS even zoek waren, werd Thyas zodanig vrij gelaten dat deze korfballer met een superschot de gelijkmaker scoorde. Door een pijnlijke knie moest Wilmar het veld ruimen waardoor Jarno binnen de lijnen werd gebracht. Angela kwam er vervolgens in voor Petra. WSS schrok niet van de gelijkmaker en maakte twee treffers op rij. De eindfase werd DIO wakker en bleef strijden. De lichte enkelblessure van Carel brak op en werd uiteindelijk gewisseld voor Sido. Sandy maakte via een strafworp nog de 9 - 8 binnen, maar het slot was echter voor het strijdlustige WSS en won uiteindelijk met 10 - 8. DIO 2 staat momenteel nog steeds op een keurige tweede plaats achter koploper DOS '46 5 die nu met drie punten los staat van DIO 2.

Volgende week zondag komt Kinea 2 op bezoek voor de thuiswedstrijd van DIO 2 in Oosterwolde.