DIO - Sparta (Ze)

DIO kwam afgelopen weekend, tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, goed uit de startblokken.
Ne een matige eerste helft (8-7) lukte het de blauwhemden om de voorsprong niet meer uit handen te geven.
Met veel enthousiast publiek op de tribune werd Sparta met 16-12 verslagen.

DIO begon voortvarend aan de wedstrijd, al snel wisten Chris Tuinstra ( afstander) en Sido Koonstra ( uitstarter) hun ploeg op een 2-0 voorsprong te brengen.
Remco Schraa was twee maal van afstand trefzeker maar ook Sparta schoot met scherp en trok de stand weer gelijk (4-4).
Even leek het alsof Sparta het heft in handen zou nemen, met opnieuw drie doelpunten op rij voor de gasten liepen ze uit naar (4-7).
Ondanks dat de rust ontbrak, met name in het eerste aanvalsvak, wisten ze toch weer tot scoren te komen, Manon Bel benutte een kleine kans, Petra Mulder was van afstand trefzeker en Chris Tuinstra scoorde een mooie omdraai bal.
Remco Schraa wist vlak voor rust zijn ploeg op voorsprong brengen door een afstander van ver door de mand te gooien (8-7).

In de rust vertelde coach Vissia dat het spel wat er nu gespeeld werd niet goed genoeg was voor de winst. Er moest rust in de ploeg gebracht worden en de juiste kansen worden benut. Neerzetten en schieten was de opdracht.
Na het fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter was het Sparta die als eerste scoorde en de stand weer gelijk trok (8-8).
In de eerste 10 minuten van deze helft werd er om en om gescoord.
Sido Koonstra en Remco Schraa waren voor DIO via een afstandschot trefzeker (10-10).
DIO’s spel werd duidelijk beter en Sparta begon tegen zichzelf en de scheidsrechter te korfballen.
Petra Mulder en Chris Tuinstra maakten hier gebruik van en scoorden beide van afstand en brachten hun ploeg weer op voorsprong (12-10).
Na opnieuw een afstander van Remco Schraa kwam Sparta er niet meer aan te pas (13-11).
Linda Veenstra verdiende een strafworp, Jarno Wilms maakte een mooie doorloopbal af en Manon Bel schoot DIO naar een welverdiende eindstand van 16-12.

Volgende week staat de wedstrijd tegen rode lantaarndrager WSS op het programma.