DIO 2 - Ritola 4

DIO 2 is het nieuwe jaar begonnen met een overwinning tegen Ritola 4. Een wedstrijd waarin DIO op het aanvalsvlak het bij tijden liet af weten, en ook weer eens flink wat doelpunten tegen kreeg. Het jonge team van coaches Wendy en Gjilke wonnen uiteindelijk met een einduitslag van 18 - 16.

Een groot aantal weken uitgeschakeld en met zo'n comeback terug komen scoorde Marian het eerste doelpunt namens DIO. Zowel Angela en Marian konden daarna met een afstandsschot gemakkelijk de korf treffen, maar Ritola wist aan te haken. Door een overtreding op Brigit, mocht Thyas via een strafworp zijn rollingcoaster doelpunt maken. The Adventure of Thyas was compleet nadat hij via een geweldige uitstarter achter de korf, een prachtig doelpunt wist te benutten. Even later schoot Henine van afstand de 5 - 2 binnen. De puzzelstukjes van Ritola waren even zoek. Een klein kansje werd verzilverd door Sjoerd. Ritola nam een doelpunt mee, maar ook Angela wist via een strafworp haar doelpunt mee te nemen bij een stand van 8 - 4 in het voordeel van DIO. Het ging voorzichtig en daardoor kwam Ritola in een fase waarbij er wat meer gescoord werd. Marian mikte van afstand de 9 - 5 binnen, maar het slot was voor Ritola. Met twee treffers kon het team uit Zuidlaren de ruststand terug brengen tot 9 - 7.
Coaches Wendy en Gjilke vertelden in de rust dat er het één en het ander moest gebeuren in de tweede helft.
Direct na het beginsignaal van de tweede helft scoorde Brigit via een afstandsschot. Door een toegekende strafworp aan Ritola kwamen ze weer terug met twee verschil, 10 - 8. Daarna kwam er een tegenvaller voor Carel die met een enkelblessure helaas het veld moest verlaten waardoor reservespeler Jarno binnen de lijnen werd gebracht. Met twee doelpunten op rij wist Ritola aan te sluiten tot 10 - 10. Een belangrijk doelpunt kwam daarna van Marian, maar Ritola antwoordde direct. Ze zeggen wel eens platter dan plat kan niet, maar Henine kan dat wel, ze scoorde met een horizontaal afstandsschot de 12 - 11 binnen. En DIO ging door. Zowel Wilmar, Marian en Brigit wisten de score weer op te krikken en DIO kreeg daardoor weer grip op de wedstrijd. Reserve Sandy kwam uiteindelijk binnen de lijnen voor de goed spelende en scorende Marian. Nadat Angela en Thyas nog met twee afstanders de 17 - 12 scoorden, spreidden opnieuw de vleugels van Ritola in de laatste fase van de wedstrijd. Wilmar scoorde nog, maar met vier doelpunten van Ritola was het nog even spannend in de slotfase. DIO heeft geleerd van eerdere wedstrijden om de rust te houden en daardoor kwam er een winnende 18 - 16 na het eindsignaal. DIO 2 staat nog steeds op een fantastische tweede plek.

Volgende week zondag zal de gehele selectie afreizen naar Oude Pekela voor de kraker(s) tegen WSS 1 en WSS 3.