DIO - Quick '21

Ook in de derde competitiewedstrijd is het DIO niet gelukt om punten te pakken, waardoor de ploeg uit Oosterwolde blijft staan op 2 punten uit 3 wedstrijden. Vanaf het begin van de wedstrijd konden de blauwhemden geen vuist maken tegen de bezoekers uit Burgum, wat leidde tot een 8-14 ruststand en een terechte einduitslag van 18-27.

Meteen aan het begin van de wedstrijd werd al duidelijk dat DIO het op de zaterdagavond niet makkelijk ging krijgen, Quick '21 begon sterk aan de wedstrijd en binnen enkele minuten stond DIO al 0-4 achter, voordat Petra Mulder iets terug kon doen met een inloopbal. Helaas bleek dit niet de aanzet tot een comeback van DIO, want ondanks dat de doelpunten nu wel begonnen te vallen bij de thuisploeg kon Quick '21 de opgebouwde voorsprong simpel behouden.  Remco Schraa en Sido Koonstra wisten beide een afstander te scoren, waarna Quick '21 de bal drie keer achter elkaar in de korf wist te leggen, waardoor het gat tussen de ploegen nu 6 punten werd. Ondanks scores van Remco Schraa (2), Chris Tuinstra (2) en Petra Mulder wist DIO het gat voor rust niet te verkleinen, waardoor een 8-14 ruststand werd bereikt.

In de rust werd geconcludeerd dat ondanks dat de bezoekers goed speelden, DIO wel dichterbij moest kunnen komen als er beter werd omgesprongen met de kansen die de thuisploeg kreeg, aangezien er nog te veel grote kansen gemist werden. In de eerste periode na de rust speelde DIO vrij behoorlijk, maar nog steeds wist DIO de doelpunten van Quick '21 niet echt tot een halt te roepen.  Na afstanders van Jarno Wilms, Remco Schraa, Sido Koonstra en Chris Tuinstra, die ook nog een strafworp wist te benutten, wist DIO terug te komen op 4 punten achterstand van de bezoekers: 13-17. DIO kreeg weer hoop, maar Quick '21 liet de blauwhemden niet terugkomen in de wedstrijd. Met 4 doelpunten wist Quick '21 de wedstrijd te beslissen, de wedstrijd was gespeeld. In het laatste kwartier werd er nog een hoop gescoord door beide ploegen, en DIO wist met doelpunten van Remco, Chris en Petra het totaal nog naar 18 doelpunten op te krikken. De einduitslag was uiteindelijk 18-27.

DIO heeft na de winst in de eerste wedstrijd in de tweede klasse nog geen goed vervolg kunnen geven, en zal volgende week moeten aantreden tegen DOW/Wez Handich, die voorlopig nog ongeslagen zijn in de competitie.