De Pein - DIO

Het tweede selectieteam had voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip al even laten zien dat de selectie van DIO naar Opeinde was gekomen voor vier punten, het regende doelpunten deze wedstrijd en de teller bleef uiteindelijk steken bij 10-29. Aan het eerste team nu dus de taak om ook een mooie score neer te zetten. Na een scherp begin, werd er verzuimd om in de eerste helft al afstand te nemen van de thuisploeg. De kleedkamers werden opgezocht met een magere 7-9 voorsprong voor de Oosterwoldenaren. In de tweede helft werd er beter verdedigd, waardoor de blauwhemden uiteindelijk een degelijke 11-18 overwinning konden noteren.

Zoals altijd begon DIO scherp aan de wedstrijd en wist het via drie doelpunten van Petra Mulder, Chris Tuinstra en Jarno Wilms een mooie 0-3 op het scorebord te zetten. De Pein kon via een vrije bal iets terug doen, maar daarna was het wederom twee keer Chris Tuinstra die van afstand de korf wist te vinden. Marianne Veenstra verdiende een strafworp, die natuurlijk niet werd gemist door Remco Schraa. Na deze 1-6 tussenstand, volgde er een wat zwakkere periode van de blauwhemden. De heren van de Pein wisten ineens ook de korf te vinden, maar Petra Mulder, Remco Schraa en nogmaals Chris Tuinstra zorgden ervoor dat DIO thee kon gaan drinken met een kleine voorsprong (7-9).

De ploeg uit Oosterwolde oogde de eerste helft niet scherp in de verdediging en de Pein wist daar dan ook prima van te profiteren. In het vervolg moest er dus strakker verdedigd worden en moest de jonge groep van trainer/ coach Arjan Vissia de eigen kansen blijven benutten. Direct na rust verdiende Sido Koonstra een strafworp, wat het volgende doelpunt voor Chris Tuinstra opleverde. Door prima korfwerk van Sido Koonstra en op aangeven van Linda Veenstra en Petra Mulder, kon Tuinstra in het vervolg nog vier keer tot scoren komen. De Pein wist af en toe ook nog een doelpuntje mee te pakken, maar het was DIO die de tweede helft domineerde. In het andere vak waren het Manon Bel en Marianne Veenstra die ervoor zorgden dat Remco Schraa en Jarno Wilms beiden nog tweemaal konden scoren. Het slotakkoord was voor de Pein die uiteindelijk de score op 11-18 bracht. Een degelijke overwinning van DIO na een prima tweede helft.

Dinsdag 6 oktober staat er voor DIO 1 weer een wedstrijd op het programma, deze keer voor de A.P Buitenbeker. In Zevenhuizen moet de ploeg uit Oosterwolde om 20.00 uur proberen om Sparta 2 te verslaan. Zondag 11 oktober staat alweer de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen op het programma, om 14.30 uur komt DES op bezoek in Oosterwolde.

Kijk voor foto's op de Facebook pagina van DIO Oosterwolde.